vrijdag 23 september 2016

Dag 22 Boston (3e dag)

Sometimes I feel leek I'm almost gone
A long, long, long way from my home
Freedom
Freedom
Freedom
Freedom


(Ritchie Havens)

Op onze laatste dag hier hebben wij de 'Boston Freedom Trail' gelopen. Deze loop is 2,5 mijl lang en brengt je langs zestien belangrijke historische punten in Boston. Met de vers gekochte plattegrond in ons hand zijn wij langs het rood gemerkte pad door de stad gewandeld. Het beginpunt van de tocht is 'Boston Common', het oudste publieke park van Amerika dat al in 1634 werd aangelegd.


Natuurlijk zijn overal in het park eekhoorns te vinden, die zijn hier net zo gewoon al bij ons bijvoorbeeld de eenden in het park.
Verder ging het eerste deel van de wandeling onder meer langs het Massachusetts State House (1798)en de Park Street Church (1809). Na de Granary Burying Ground waar verschillende bekende inwoners uit Boston begraven liggen, kwamen King's Chapel (1749)en de USA's first Public School (1635).
Ik zal verder niet alle punten opnoemen maar het leukste deel van de trail was toch wel het stuk dat door de wijk North End ging. Dit is de wijk die van oudsher veelal door Italianen werd bewoond en deze buurt heeft nog veel mooie panden staan en natuurlijk ook diverse leuke Italiaanse eethuisjes. Hoe dichter wij bij het einde van de rit kwamen, hoe geaccidenteerder het terrein ook werd. Sommige heuveltjes bleken heuse 'kuitenbijters' te zijn. De Freedom Trail eindigde tenslotte aan de overkant van het water in de wijk Charlestown bij het Bunker Hill Monument. In 1775 heeft daar een aantal Kolonisten het lef gehad om het machtige Britse leger te bevechten tijdens de Amerikaanse Revolutie, bij deze slag vielen op dit punt 1400 slachtoffers. Tijdens deze gevechten schijnt de volgende term voor het eerst gebruikt te zijn:"Don't fire until you see the Whites of their eyes".

Vanuit Charlestown zijn we met de Ferry weer teruggevaren naar Long Warf, de haven dicht bij het centrum van Boston. Na deze lange wandeling zijn we neergestreken op het terras van de replica Café Cheers (het originele Cheers heeft natuurlijk helemaal geen terras)voor een welverdiend hapje en drankje. Verder hebben we het in de namiddag redelijk rustig aan gedaan.

Vanavond zijn we weer naar Newbury gewandeld om daar te gaan eten. Marianne had trek in Noodle Soup en dus zijn we bij een Japans restaurant gaan eten. Wat mij betreft was dat geen succes omdat de Japanners kennelijk een ander idee hebben van 'slow cooked beef' dan dat ik heb. Op de terugweg zijn we langs de supermarkt gewandeld om een broodje en wat beleg voor morgenochtend te kopen zodat we wat meer tijd hebben om al onze spullen bij elkaar te rapen.

Deze vakantie zit er voor ons nu bijna op. Ik ga nu nog voor het slapen even het laatste hoofdstuk lezen van de hier aangeschafte autobiografie van Motörheads Lemmy (genaamd White line fever !!!) en een laatste biertje drinken. Morgenochtend moeten we voor 11.00 uur uitchecken en 's middags naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Dit is dan ook het laatste stukje in ons logboek. Het is een mooie reis geweest die ons door twaalf staten in de USA en één staat in Canada heeft gebracht. In totaal hebben we tot vandaag 2845 mijl gereden, dit is ongeveer 4579 kilometer. Bedankt dat jullie via ons reisblog over onze schouder een beetje mee hebben gekeken met onze belevenissen. Hoewel wij altijd graag op pad gaan zijn we nu toch ook wel blij om na een dikke drie weken weer naar huis te gaan. Wij hopen jullie binnenkort in goede gezondheid in Nederland te zien of spreken. Graag tot dan en (om met de Amerkanen te spreken) "God bless you and take care".

Our house is very, very, very fine house
With three cats in the yard
Life used to be so hard
Now everything is easy 'cause of you


(Crosby, Stills, Nash & Young)

Huiskamervraag:

Nu we weer op huis aangaan zit vandaag al de hele dag het bovenstaande liedje in mijn hoofd. Natuurlijk wil ik deze reis niet afsluiten zonder een laatste huiskamervraag, hoewel deze voor muziekliefhebbers natuurlijk veel en veel te makkelijk is. Ik heb in deze bovenstaande lyrics van CSN&Y een bewuste fout gemaakt, wie ziet hem zonder de lyrics op te zoeken. Het juiste antwoord mag via de app. Leuker kunnen we het niet maken, veel makkelijker ook niet........





Geen opmerkingen:

Een reactie posten