maandag 12 september 2016

Dag 11 Niagara Falls-Painted Post (231 mijl)

Here in dry country
The promise has run dry
Where nobody cries
And no one's getting oud alive


(Bon Jovi)

Met pijn in ons hart namen we vanochtend afscheid van onze hotelsuite met de 'million dollar view'. Een laatste blik naar de prachtige watervallen en weer verder on the road. Vanuit Niagara Falls is het alleen een kwestie van de brug oversteken en je rijdt de USA weer binnen. Geen problemen bij de douane en dus voorspoedig de tocht hervat. Nadat wij de VS weer betraden, ging de rit van vandaag verder in zijn geheel door de staat New York. Het viel ons op dat deze staat toch behoorlijk groot van oppervlakte is en dat er ook redelijk veel tolwegen zijn. De ochtend hebben we voornamelijk over de I90 gereden en zijn alleen gestopt voor een kop koffie en om de tank weer vol te gooien.

Het eerste doel daarna was Finger Lakes National Park. Dit natuurgebied ligt precies tussen twee meren die beide de vorm hebben van een vinger en daarom dan ook 'The Finger Lakes' genoemd worden. En, jullie begrijpen het waarschijnlijk al, er is zowel een linker als een rechter (finger) lake. In het park zijn we gestopt om bij de waterval Taughannock Falls te gaan kijken. Helaas is deze vanwege de heersende droogte momenteel even buiten werking, om maar niet te zeggen 'kurkdroog'.


Vervolgens zijn we door het Glen Watkins State park verder gereden en even later afgeslagen bij het kleine plaatsje Montour Falls.
Hier zou een waterval moeten zijn die zich bijna in iemand zijn achtertuin zou moeten bevinden. Ook deze waterval, met de naam Chequaga Falls hebben we gevonden en dit was vrijwel hetzelfde verhaal. Niet dat hij helemaal droog was maar hij druppelde zo'n beetje zoals een man van tachtig met prostaatklachten wanneer deze urineert.

Ach ja, nadat je de watervallen van Niagara hebt gezien is verder toch alles surrogaat. Uiteindelijk is onze eindbestemming van heden het kleine plaatsje Painted Post. Hiervandaan gaan we morgenochtend weer verder en zullen we de staat New York gaan verlaten. We'll keep you guys posted......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten