zondag 11 september 2016

Dag 10 Toronto-Niagara Falls (81 mijl)

Don't go jumping waterfalls
Please keep to the lake
People who jump waterfalls
Sometimes can make mistakes


(Paul McCartney)

Het verlaten van Toronto op een zondagochtend gaat gelukkig een stuk makkelijker dan het binnenrijden op een vrijdagmiddag. Zo rond half elf reden we de stad uit en de Interstate op richting Niagara Falls, na een wat korte nacht waren we toch weer redelijk vroeg op deze morgen. Zo rond half drie schrokken we vannacht wakker van een enorme klap, in eerste instantie dachten wij dat de bliksem was ingeslagen in het hotel of daar vlak bij. Nadat we de gordijnen hadden geopend zagen we dat er op de weg vlak onder ons hotelraam een behoorlijk ongeluk had plaatsgevonden. Twee auto's zijn waarschijnlijk met een behoorlijke snelheid tegen elkaar aan gereden op de kruising. De beide auto's stonden in brand en dreigde zelfs te ontploffen. Mensen die toegesneld waren hadden gelukkig de bestuurder van de auto die het meest 'in elkaar geduwd was' kunnen bevrijden en deze lag in de berm naast de weg. Het gehele verkeerslicht en straatbord waren ondersteboven gereden en ook de elektriciteitskabels die boven de weg hingen waren losgekomen. Uiteindelijk zagen we vanochtend op de lokale televisiezender dat er drie gewonden zijn afgevoerd en dat de weg maar liefst twaalf uur afgesloten is geweest.

Met een kleine omweg hebben we toch ons hotel in Toronto kunnen verlaten. We zijn in één ruk doorgereden naar Niagara Falls, echter niet direct naar ons hotel. Omdat we al een tijdje onderweg zijn moesten we nu toch echt nodig een 'laundry' opzoeken om wat kleren te wassen. Gelukkig hebben we deze in Niagara Falls ook gevonden en binnen een uur konden we weer verder met fris gewassen kleren.
Voorlopig hoeven we ons ondergoed dus niet meer om te draaien.....

Tegen half twee kwamen we aan bij ons hotel 'Embassy Suites', deze staat vlak naast de watervallen. Het hotel heeft maar liefst 42 verdiepingen en omdat we dit waarschijnlijk maar één keer in ons leven gaan doen hebben we voor de verandering eens goed uitgepakt. We hebben een luxe suite geboekt op de 38e etage met direct uitzicht op de drie watervallen, gezien vanaf de Canadese kant.
Het uitzicht vanuit onze hotelkamer is echt adembenemend, we hebben rechtstreeks zicht op de watervallen.


Vanmiddag zijn we er heen gewandeld en van dichtbij zijn ze nog veel indrukwekkender. De Niagara watervallen behoren tot de grootste ter wereld en bestaan uit drie delen, the Horseshoe Falls, the American Falls en the Bridal Falls. De genoemde Falls en de Niagara River vormen de grens tussen Canada en de Verenigde Staten (in dit geval de staat New York), beide landen worden verbonden door de Rainbow Bridge. Maar wat een lawaai maakt het water en met wat voor kracht stroomt het vanuit de rivier en dondert het naar beneden. De zon die op het water schijnt zorgt er ook nog voor dat er regelmatig een regenboog zichtbaar wordt boven de watervallen. Prachtig om van dichtbij te mogen aanschouwen en erg indrukwekkend. Morgen reizen we weer terug richting USA, nu gaan we nog maar even een tijdje vanuit onze hotelkamer van het uitzicht genieten voor het donker wordt. "Goodnight ladies"......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten