woensdag 21 september 2016

Dag 20 Dennis Port-Boston (114 mijl)

Sometimes you want to go
Where everybody knows your name
And they always glad you came
You want to go where the people know
People are all the same
You want to go where everybody knows your name


(G. Portney/J. Hart)


Toen wij vanochtend wakker werden in Dennis Port scheen de zon al om 09.00 uur een pit in je kont, de lucht was strak blauw en de zee helemaal glad. Te laat voor ons want wij moesten weer verder. Op weg naar onze laatste halte van deze trip, naar Boston dus.

De mensen die de bovengenoemde begin tune van de jaren tachtig serie Cheers nog kennen zullen wel begrepen hebben dat wij Boston inmiddels ook bereikt hebben. Boston is de hoofdstad van Massachusetts en heeft iets meer dan 667.000 inwoners. De stad is onder meer bekend vanwege de aanwezigheid van Harvard University maar ook de Boston Red Sox is een belangrijke vertegenwoordiger van de stad. De Red Sox wonnen acht keer de World Series, de eerste keer in 1903 en de laatste keer in 2013. De meest bekende ex speler van de Red Sox is de legendarische Babe Ruth. Babe Ruth zijn echte naam was 'George Herman Ruth', de bijnaam "Babe" kreeg hij omdat hij al op zeer jonge leeftijd op het hoogste niveau honkbalde. Hij debuteerde in 1914 voor de Boston Red Sox en speelde er ruim vijf jaar, vervolgens werd hij verkocht aan de New York Yankees die daarna dankzij hem de meest succesvolle ploeg van die tijd werd. Babe Ruth is nog steeds de enige speler die twee keer drie homeruns in een World Series wedstrijd sloeg en hij geldt in de USA als een van de grootste legendes uit de sportgeschiedenis. Hij overleed in 1948 op 53 jarige leeftijd aan kanker.

De lezers van jullie die in de jaren tachtig nog naar de serie 'Cheers' hebben gekeken zullen de lyrics bovenaan onze blog wel herkend hebben als de intro van de serie 'Cheers'. Deze sitcom is vanaf 1982 maar liefst elf seizoenen door NBC uitgezonden in de USA en was daar zeer populair. Ook zijn alle afleveringen destijds in Nederland te zien geweest. De hoofdpersoon van deze serie (Sam Malone) was zogenaamd ook pitcher geweest voor de Boston Red Sox maar vanwege een alcohol probleem was hij daar ontslagen. Wat doe je dan, precies dan ga je een kroeg beginnen. De kroeg in de serie was dus genaamd Cheers. Vanmiddag zijn wij vast een stukje de stad wezen verkennen en zijn ook in de kroeg terecht gekomen die de inspiratiebron vormde voor de gelijknamige serie. De kroeg ziet er hetzelfde uit zoals in de serie. Ook het trapje naar beneden klopt nog precies zoals ik het mij herinner van destijds. Uiteraard zijn wij naar binnen gegaan om wat te drinken, uiteindelijk hebben wij daar ook maar direct gegeten. Ze serveren er prima pub food.


Later vanavond hebben hebben we nog een stuk door de stad gewandeld, morgen gaan we opnieuw op pad. Wie weet tot dan.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten