woensdag 14 september 2016

Dag 13 Gettysburg-Washington D.C. (107 mijl)

Hot town, summer in the city
back of my neck is getting dirty and gritty
Been down, isn't it a pity
Doesn't seem to be a shadow in the city

(Lovin Spoonful)

We zijn vanmiddag gearriveerd in de hoofdstad van de USA, Washington D.C. Als je ons nu zou vragen "hoe is het daar?" dan zouden wij waarschijnlijk beiden zeggen 'warm'. Het is vandaag 95 graden Fahrenheit, in Celsius is dat toch al snel een graadje of 35. Voor in de stad is dat iets te veel van het goede. Nadat we vanmiddag ons hotel hadden gevonden (wat altijd weer een feest is in een grote stad) zijn we toch nog even een stuk gaan wandelen in de omgeving. Ons hotel zit op hooguit een kilometer afstand van het Witte Huis, dit is dus al één van de eerste bezienswaardigheden die wij tegenkwamen. Opvallend (maar natuurlijk niet raar) is het enorme aantal politie, security en secret security agents die overal op straat te vinden zijn. Net nadat wij de voorkant van het Witte Huis hadden bereikt werd het commando gegeven dat iedereen de stoep daar moest verlaten. De gehele straat aan de voorkant van het gebouw werd leeggemaakt omdat even later een auto arriveerde en het terrein op reed. Waarschijnlijk kwam één van de Obama's thuis na een middagje op pad te zijn geweest.


Verder valt er over vandaag niet veel meer te vertellen of het moet zijn dat we vanuit de staat Pennsylvania door de staat Maryland naar Washington D.C. zijn gereden. Wat ons opviel in de staat Maryland is dat het er erg schoon, heel groen en minder bergachtig is. Verder zagen we onderweg dat er in deze staat redelijk veel Iers georiënteerde namen voorkomen. We hebben in Maryland nog een klein stukje meegepakt van het Cunningham State Park, Marianne moest daar nog even vol in de remmen vanwege een beest dat de weg overstak. We hebben geen idee wat voor dier het was, hij had nog het meest weg van een enorme marmot maar dan met een veel grotere staart. Het beest was ongeveer net zo groot als onze Dusty maar dan lichtbruin. Voor de lezers van ons blog die Dusty niet kennen, dat is onze Brits korthaar kater van bijna acht kilo. Kort na deze 'close encouter of the third kind' bereikten wij al onze eindbestemming van vandaag. Het binnenrijden van de stad doet wat apart aan, geen groot bord met de naam van de staat en/of een woord van welkom maar gewoon een klein straatnaambordje op de hoek van een weg "Washington D.C. De stad Washington D.C. behoort overigens tot geen enkele staat. De afkorting D.C. staat voor 'District of Columbia'. Dit is het federale district dat de hoofdstad omvat, de naam is afkomstig van een oude (poëtische) naam voor de Verenigde Staten. Het district behoort tot geen enkele staat om te voorkomen dat ook geen enkele een staat invloed kan uitoefenen op de hoofdstad. Morgen gaan we de stad verder bekijken, hopelijk is het dan iets minder warm. We houden jullie op de hoogte......

Huiskamervraag:

Ik begon dit stukje met de lyrics van het nummer 'Summer in the city. De band The Lovin Spoonful bracht het nummer uit in 1966, maar waar verwijst hun naam naar ??


4 opmerkingen:

  1. A dirty mind is a joy forever….

    Tja dat is even slikken jonge vriend, zo een vraag….maar oké jij begon he….

    Er werden in de popmuziek wel eens bandnamen verzonnen die verwezen naar allerlei onderwerpen waar met name in de jaren 60 en 70 niet openlijk over werd gesproken. Via vernuftige woordspelingen konden insiders dan wel, meestal gniffelend, ontdekken wat de ware betekenis was van de bandnaam.
    Zo verwijst Steely Dan naar zo een glimmende staaf waar je, althans volgens de Wehkampbrochure in de jaren 70, het aangezicht mee kan masseren.

    Limp Bizkit schijnt te verwijzen naar een spel waarbij men zoveel mogelijk probeert te ejaculeren op een droog biscuitje, en dat de verliezer uiteindelijk dit doordrenkte koekje moet consumeren….

    Pearl Jam…sluit je ogen en je ziet het glimmend staan op de ontbijttafel, naast de marmelade en de bosbessen jam….

    En dan 10 CC, ook een mooi voorbeeld, wetenschappelijk onderzoek zou hebben aangetoond dat de gemiddelde inhoud van een zaadlozing 10 cc is…

    Als je die inhoud vervolgens op een lepeltje drapeert, kom je uiteindelijk op Lovin Spoonful…

    Am I right ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes, your damn right.

      And somehow I knew that you would be the one who knows al this filty details (don't ask me why.....)

      Verwijderen