maandag 19 september 2016

Dag 18 Philadelphia-Dennis Port (365 mijl)

K'wil terug naar de kust
Heel ongerust zoek ik de weg
Naar de kust
Bijna niet bewust van de dreiging
dat daar mijn jeugd voorbij ging


(Maggie MacNeal)

Dat was inderdaad ons plan, lekker twee dagen aan het strand doorbrengen om even bij te komen van alle vermoeienissen van onze reis.
Helaas is het weer ineens omgeslagen en ziet het er vooralsnog niet uit dat het strandweer gaat worden gedurende de twee dagen dat wij hier zullen verblijven. We zitten inmiddels op het eiland Cape Cod, dat ligt in de Atlantische Oceaan voor de kust van de staat Massachusetts. Vanochtend werden wij opnieuw vroeg wakker, zo rond 06.00 uur. Kennelijk hadden gasten in een aangrenzende kamer het hotel inmiddels verlaten zonder hun wekker uit te zetten, hoogst irritant. Of dat nog niet genoeg was ging even later ergens in de buurt naast ons hotel ook nog een brandalarm af. Resultaat van dit alles was dat wij beiden klaarwakker waren. Nadat Marianne uit het raam had gekeken en al had geconstateerd dat het behoorlijk regende, besloten wij maar op dan op tijd te vertrekken. Er stond namelijk toch wel een reis van iets meer dan zeshonderd kilometer op het programma. Zo kon het dus gebeuren dat wij al om 07.05 uur gedoucht en wel bij de receptie stonden om onze kamersleutel in te leveren en uit te checken.

Toen wij het hotel uitliepen was het nog behoorlijk donker en het regende onbedaarlijk hard. Op het moment dat wij wegreden begon het zelfs te onweren. Het regende op dat moment zo hard dat het water uit de rioolputten in Philadelphia omhoog kwam. Het is vandaag ook niet meer droog geworden. Vanaf ons vertrek uit Philadelphia heeft het tot zeker 12.30 uur enorm hard geregend en daarna heeft het gewoon hard geregend. Dit zorgde natuurlijk ook voor een behoorlijke chaos op de wegen. Over de eerste 83 mijl hebben we ongeveer vier uur gedaan en de hele rit heeft bijna negen uur geduurd. Vanuit Pennsylvania zijn wij de door de volgende staten gereden: New Jersey, New York, Connecticut, Rhode Island en tenslotte dus Massachusetts. Een groot deel van de tocht hebben wij over de Interstate 95 naar het noorden gereden, deze bracht ons zelf nog een stukje door de stad New York heen. In de verte konden wij vanuit de auto de skyline van Manhattan zien. Uiteindelijk bereikten wij tegen de avond ons hotel in Dennis Port, redelijk vermoeid maar verder oké. Wij hebben hier in de supermarkt wat brood en beleg gehaald om te eten omdat we geen zin meer hadden om er vanavond nog op uit te gaan. Ook hier regent het en de verwachting is dat dit morgen ook zo zal zijn. Wel een beetje jammer omdat we met onze hotelkamer op ongeveer 75 meter afstand van de zee zitten. Terwijl ik dit stukje aan het maken ben kan ik de zee zelfs zien en horen. Maar goed we zullen wel afwachten hoe het morgen is, bij slecht weer kunnen wij altijd weer op zoek gaan naar een alternatief programma. Jullie horen het nog van ons........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten