zondag 18 september 2016

Dag 17 Philadelphia (2e dag)

I walked the avenues, til' my legs felt like stone
I heared the voices of friends, vanished and gone
At night I could hear the blood in my veins
It was just as black and whispering as the rain
On the Streets of Philadelphia

(Bruce Springsteen)

Vanochtend werden wij al kort na zeven uur wakker van harde muziek die van buiten leek te komen. Nadat Marianne naar het raam was gelopen zag ze beneden in de straten al honderden mensen hardlopen. Verder op in de straat stond, ondanks het vroege tijdstip, op een podium al een band te spelen. Later bleek dat vandaag de Rock 'n Roll halve marathon van Philadelphia was. Dit is een serie van hele en halve marathons die mensen door verschillende steden in de USA kunnen lopen. Je kunt natuurlijk alleen aan het evenement in je stad meedoen maar er zijn ook mensen die alle (halve) marathons meelopen. Aan het einde krijg je dan de medaille van de marathon Rock 'n Roll Hall of Fame. In iedere stad is bij het begin/eindpunt een podium waar bands live staan te spelen en ook onderweg staan er bandjes langs het parcours op te treden. Mooie happening, ik geloof niet dat wij zoiets in Nederland kennen. Misschien een leuk idee.....


Dan de tweede dag in Philadelphia, ik was gisteren misschien een beetje negatief over onze eerst indrukken van deze stad. Misschien moet ik het een klein beetje bijstellen na wat we vandaag gezien hebben. Van de binnenstad wordt ik overigens nog steeds niet enthousiast omdat deze redelijk smerig en armoedig is. Vandaag zijn we weer een groot stuk van de stad lopend wezen verkennen en dan kom je toch ook weer in wijken terecht die een ander aanblik geven. Allereerst zijn we naar het Philadelphia Museum of Art gewandeld.

Dit museum is onder meer bekend vanwege de 'Rocky' films, deze trap (met 84 treden) voor dit museum was Rocky Balboa bij wijze van training op en af aan het rennen tijdens de voorbereiding op zijn titelgevecht. Precies onder deze trappen lag op de weg voor het museum ook de eindstreep van de halve marathon van vandaag. Overigens viel het lopen vandaag wederom niet mee, de temperatuur was namelijk 32 graden en dit met een enorm hoge vochtigheidsgraad. Behoorlijk zweten dus en veel water drinken onderweg.


Verder bezochten we de Historic Village van Philadelphia. In deze wijk ligt onder meer Independence Hall, hier werd de onafhankelijkheidsverklaring ooit ondertekend. Ook de zogenaamde Liberty Bell hebben we van dichtbij gezien en daarna zijn we naar het Betsy Ross House gegaan. Door Betsy Ross werd in 1777 de eerste Amerikaanse Stars and Stripes vlag genaaid. Uiteindelijk eindigden we de dag in Chinatown waar wij ook de maaltijd hebben genuttigd. Bij een Vietnamees restaurant, dat dan weer wel. Dus zoals gezegd misschien toch een iets positiever stukje dan gisteren maar sommige dingen zullen nooit wennen. Zoals bijvoorbeeld een oudere vrouw die op straat zit te bedelen om geld ("Help me please" roepend) waar vrijwel iedereen langs loopt of ze niet bestaat. Dit terwijl tien meter verder op een terras mensen zich aan de Chardonnay en de tapas tegoed doen. Maar hey, that's also America. Morgen reizen we weer naar iets heel anders (waar dan Edward, vertel vertel), nee dat is weer een verassing. Wie het wil weten moet morgen maar weer het blog lezen. Tot dan.

Huiskamervraag

Dan nog het antwoord op de huiskamervraag. De stoel die op de foto staat is van niemand minder geweest dan van Archie Bunker en is gebruikt in alle afleveringen van All in the family. Dit was destijds in de USA een behoorlijk controversiƫle tv serie. Zoals jullie op de onderstaande foto kunnen zien staat ook de stoel van Edith ernaast, deze is uiteraard een stukje kleiner en minder comfortabel.
Gefeliciteerd Floris en Peter de Bruyn, jullie verdienen de eeuwige roem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten