zondag 4 september 2016


Dag 3 Booth Bay-Bar Harbour (183,5 mijl)


We were at the beach
Everybody had matching towels
Somebody went under a dock
It wasn't a rock
It was a rock lobster
Rock lobster

(The B-52's)

Alle restaurants in Maine maken reclame voor de specialiteit van de staat en dat is dus..... lobster (kreeft). Ook in onze eindbestemming van vandaag, het drukke maar mooie kustplaatsje Bar Harbour is hierop geen uitzondering. Maar eerste even terug naar vanochtend. Om klokslag 09.00 uur verlieten wij ons hotel in Booth Bay, ons eerste doel was om de vuurtoren op Pamaquid te gaan bezoeken. Dit was een tochtje van ongeveer een uur maar was wel de moeite waard, de vuurtoren is aardig behouden gebleven en staat aan de rotsachtige kust waar wordt gewaarschuwd voor het gevaar van de plotseling opdoemende golven.

Het grootste deel van onze rit van vandaag speelde zich opnieuw af langs de kustlijn van de staat Maine. Dit deel van de USA wordt ook wel 'New England' genoemd, niet zo gek als je in ogenschouw neemt dat we onder meer al de volgende plaatsen zijn tegengekomen: Portsmouth, Ipswich, Camden en Belfast.
Een hoop plaatsjes in deze streek zien er ook redelijk 'Engels' uit, of je over de pier in Brighton loopt. Maar het heeft wel iets, het is er leuk, gemoedelijk en best gezellig. Tussen de middag hebben we een stop gemaakt in het plaatsje Rockland (prima naam voor een stad overigens). In de lokale bakery hebben we een cappuccino en een broodje genuttigd alvorens we onze weg hebben vervolgd naar de eindbestemming van vandaag, Bar Harbour.


Opvallend in de staat Maine is dat langs de kustlijn niet alleen maar zand en strand te zien is maar dat de zee ook regelmatig wordt afgescheiden door grote stukken bos. Dat is iets dat ik in Europa nog niet eerder heb gezien. Vanwege de vele bossen zijn er ook dikwijls dode dieren langs de weg te vinden, over het algemeen zij dit racoons (wasberen). Een bezienswaardigheid waarvoor we nog zijn gestopt is de 'Penoscot Narrows Bridge'. Een fraaie moderne brug over een landinwaartse zeetak. In de toren van de brug is bovendien een 'observatory' gevestigd en niet zo maar eentje, nee de hoogste van de wereld (die in een brug is gevestigd). De genoemde observatory is gevestigd op 420 feet, dat is in Nederland toch meters zo'n 128 meter.




Zoals gezegd was onze eindbestemming van vandaag het kustplaatsje Bar Harbour, hier reden we rond half vijf binnen. Nadat we hadden ingecheckt  bij ons motel met de illustere naam "Robbins Nest" zijn we uiteraard nog even het stadje gaan bekijken.
Na een kleine versnapering in de lokale pub en een rondje door het drukke centrum gemaakt te hebben, zijn we op zoek gegaan naar een restaurant. Zoals ik in de aanhef van deze dag al vertelde, staat er bij vrijwel elke eettent lobster op het menu. Laat Marianne vandaag nu net een trek hebben in Noodles Soupe....... Geloof het of niet maar ook Bar Harbour heeft een Chinees restaurant en dat hebben we geweten. De serveerster sprak naast drie woorden Engels alleen Chinees en begreep niet veel van onze bestelling. Hoewel mijn gerecht (Beef Sichuan) nog wel oké was, Marianne haar vegetarische Noodles Soupe leek verdacht veel op een 'cup a soep' zoals die op het UWV uit de koffieautomaat komt. Jammer maar helaas, morgen weer een nieuwe kans. Overigens blijven wij twee nachten in Bar Harbour, met een beetje geluk hebben we morgen weer een nieuwe anekdote.
Tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten