zaterdag 10 september 2016

Dag 9 Toronto (2e dag)

You didn't see Toronto
When I first tried out some hash
Smoked some and then I'll do it again
If I only had some cash

(Neil Young)

Vandaag hebben we geprobeerd om Toronto te gaan bekijken. Hoe kun je dat nu beter doen dan een ticket kopen voor de 'hop on-hop off' bus en daarnaast te voet door de stad te wandelen. Ook Toronto heeft van deze mooie bussen met een zogenaamde 'open deck' zodat je alles goed kunt bekijken. Hoewel het weer er vanmorgen redelijk goed uitzag, liep het toch even anders. Kort nadat we twee kaartjes voor de bus gekocht hadden en deze net vanaf het beginpunt vertrok, brak er een enorme regenbui los. Zelfs de regencapes van de busmaatschappij konden hiertegen geen weerstand bieden, na nog geen driehonderd meter stond het regenwater bij ons in de schoenen en de bilnaad. Bij de eerste halte(na ongeveer vijfhonderd meter)zijn wij als enigen ook direct weer uitgestapt, de chauffeur en gids keken ons nog uitermate verbaasd na. Snel zijn we een Starbucks ingevlucht en hebben daar een kop koffie gedronken tot de ergste regen voorbij was. Droog werd het echter vanochtend nog steeds niet zodat wij ons genoodzaakt zagen om een Mall binnen te lopen. Dit was dan ook direct een van de grootste Malls die wij ooit gezien hebben. Diverse verdiepingen en enorme aantallen winkels achter elkaar. En aan de overkant van de Mall zagen we bovendien een HMV winkel, resultaat was natuurlijk wel dat we diverse cd's en boeken aangeschaft hebben en Canadese dollars armen zijn.

In het begin van de middag werd het uiteindelijk toch droog zodat wij alsnog een tocht door de stad hebben gemaakt. Toronto heeft zoals zoveel grote steden een redelijk dualistische aanblik. Aan de ene kant zijn er de mooie gebouwen zoals Casa Loma, het Royal Ontario Museum, de CN Tower en een wijk vol prachtige oude huizen in Victoriaanse stijl. Maar aan de andere kant is er ook veel ellende zoals bedelaars, daklozen die in een portiek liggen te slapen en allerlei weirdo's die vrij over straat lopen. Tja Toronto is ook de vierde stad van Noord Amerika wat betreft het aantal inwoners. In het hart van het centrum ligt Dundas Square, een soort van Time Square in het klein, 's avonds ook voorzien van de schreeuwende neon reclames. We weten nu overigens ook waarom het gisteren zo druk was om de stad binnen te komen, er is namelijk een groot Internationaal Filmfestival in de stad. Daarnaast speelden ook de Toronto Blue Jays tegen de Boston Red Sox. Overal dus een drukte van belang in de binnenstad. In de namiddag zijn wij nog de CN Tower ingegaan, vanaf de 114 verdiepingen (346 meter hoog) heb je een prachtig uitzicht over heel Toronto en Lake Ontario. Als afsluiter zijn we nog wat gaan drinken in een Engelse Pub, Marianne een cocktail en ik heb wat lokale lagers geproefd. Morgen verlaten we Toronto weer en rijden terug zuidwaarts naar Niagara Falla, we blijven dan wel aan de Canadese kant van de watervallen.



Huiskamervraag:

Deze is eigenlijk te makkelijk maar vooruit, ik stel hem toch.
Welke redelijk bekende muzikant werd in 1977 gearresteerd in Toronto vanwege het in het bezit hebben van heroïne. Er hing hem een gevangenisstraf van zeven jaar boven het hoofd maar uiteindelijk kwam hij weg met het geven van een benefietconcert voor een blindeninstituut. Ee welke song is over dit voorval geschreven door een andere muzikant (naam en titel graag).

2 opmerkingen:

  1. Ik wilde hem eigenlijk al als reactie op je FB zetten...maar tot mijn grote vreugde zie ik dat het de huiskamervraag is :)

    Maar het gaat over the song: Keith don't go van Nils Lofgren..."Keith don't go to the town called toronto" Keith heeft het later opgelost met de Canadese justitie inderdaad. Ik hoorde het nummer voor het eerst toen Nils dit live vertolkte op Pinkpop 1977. Later de LP gekocht "Night after night" uit 1978 waar hij er een hele goede uitvoering van maakt.

    Tenslotte....Nils heb ik nog gezien op Bospop, als bandlid van the Ringo Starr all starr band....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal correct jonge vrind. Recent heb ik Nils ook nog zien optreden in Den Haag bij Bruce Springsteen zijn E-Street band.

    BeantwoordenVerwijderen