donderdag 8 september 2016

Dag 7 North Conway-Saratoga Springs (238 mijl)

Well I hear you went up to Saratoga
And your horse naturally won
The you flew your jet up to Nova Scotia
To see to total eclipse of the sun


(Carly simon)

Vandaag weer een heel stuk gereden, we hebben New Hampshire verlaten en zijn dwars door de staat Vermont naar de staat New York gereden. Onderweg slechts een korte break voor koffie en het tanken van benzine. Het was een lange rit van iets meer dan vijf uur rijden dwars door kleine plaatsjes, over lokale wegen, highways, byways en Interstates maar in de namiddag zijn we uiteindelijk op tijd aangekomen in Saratoga Springs. Op tijd waarvoor, wel om (één van mijn vele) jeugdliefdes hier te ontmoeten. Ik zal jullie niet langer in spanning houden het gaat om een concert van de band Heart. Toen ik als jongen van een jaar of vijftien Heart in Top Pop 'Crazy on you' zag en hoorde spelen was ik verkocht. Twee mooie meiden en drie jongens die goede rock muziek maakten. Met name Nancy Wilson op gitaar trok mijn aandacht. Natuurlijk waren de zusjes Wilson (Nancy haar zus Ann Wilson is zangeres van de band) in die tijd zo'n beetje de natte droom van elke middelbare scholier. Dat was nog ruim voordat Debby Harry van Blondie of Chrissie Hynde van de Pretenders hun intrede deden in de muziekwereld. Maar Nancy Wilson was toch echt één van de eerste rock chicks die ik op de Nederlandse tv zag. Het was wel even een Detour maken en ons reisschema een beetje omgooien (met dank aan mijn lieve vriendinnetje)maar het zal zeker de moeite waard zijn. Te meer omdat het vanavond een zogenaamd "three for one" concert betreft. Naast Heart treden ook Joan Jett & the Blackhearts en Cheap Trick op. Dit vanwege het feit dat alle drie de bands in de Rock and Roll Hall of Fame vereeuwigd zullen gaan worden.

Derhalve vandaag maar een kort stukje en geen foto's want veel meer is er op dit moment niet te melden. We moeten zo direct al vroeg naar de zaal waar ze optreden om onze kaarten op te halen, het eerste optreden begint al om 18.30 uur lokale tijd. Morgen hebben we weer een lange rit voor de boeg en verlaten dan de USA om naar Toronto in Canada te rijden.

Huiskamervraag:

Ja hoor, daar is tie weer de huiskamervraag.
Iedere muziekkenner heeft natuurlijk gezien dat de lyrics waarmee ik vandaag het stukje opende komen uit het nummer 'Your so vain' van Carly Simon. Maar over wie gaat dit nummer eigenlijk. Onder de goede inzendingen verloten we een leuke souvenir uit de States.

2 opmerkingen:

  1. Tja jongen, daar zijn tot de dag van vandaag de meningen over verdeeld....het zou om een fictief figuur die symbool zou staan voor meerdere arrogante en zelfingenomen vriendjes van Carly, anderen beweren dat het over Mick Jagger gaat, die overigens op dit prachtige nummer zelf ook te horen is, maar de meesten denken en vermoeden dat Warren Beatty de inspiratie was voor dit nummer. Warren heeft (en misschien nog steeds) een tal van bekende dames 'versleten, oa Madonna, Joan Collins, Diana Keaton en ook Michelle Philips van the Mamas and the Papas...En om het verhaal weer rond te krijgen, op Your so vain hoor je op basgitaar Klaus Voorman....die wij nog geen week geleden in Liverpool gezien hebben...

    I'd like to say thank you on behalf of the group and ourselves and I hope I've passed the audition

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt helemaal jonge vriend, tot op heden heeft Carly nooit verteld over wie het nummer nu echt gaat. Alle bovenstaande namen zijn inderdaad genoemd maar om over wie het nu echt gaat. Ik heb zelfs lange tijd gedacht dat het over mij ging..... :)

    BeantwoordenVerwijderen