vrijdag 21 september 2012

San Francisco

Another mile or two to Frisco
200 gallons from L.A.
The engine's thumpin’ like a disco
We ought to dump her in the bay

All aboard, Sausalito summernight
All aboard
(Marc Boon & Rob Vunderink)





Vandaag hebben we op onze laatste dag in San Francisco 'Bike the Bridge' gedaan. Op twee gehuurde city bikes zijn we langs de kustlijn gefietst en vervolgens de Golden Gate Bridge overgegaan om daarna in een soort van lange afdaling naar Saulsalito te rijden. Gelegen aan de overkant van de baai en tegen de heuvels aan is het een plaatsje voor de beter gesitueerde Californiërs. Onder meer Robin Williams en Isabelle Allende wonen er. Omdat Saulsalito aan de andere kant van de baai en tegen de heuvels aan, is het klimaat daar ook iets beter. Vrijwel windstil is het daar en een heerlijk zonnetje scheen over de haven. We hebben nog even overwogen om door te fietsen naar Oakland om nicht Anke te bezoeken maar we wisten niet zeker of ze thuis zou zijn en daarom zijn we 's middags maar met de ferry naar Fisherman's Wharf teruggevaren.




Later vanmiddag zijn we nog eenmaal met de cable car heen en weer naar het centrum gegaan en hebben we downtown wat gegeten. Nu wordt het tijd om de koffers in te gaan pakken, morgenochtend om 04.45 uur staat de shuttle bus voor het hotel om ons naar de luchthaven te brengen. Van San Francisco vliegen we naar New York om daar over te stappen en verder te vliegen naar Brussel. We hopen in de loop van zondag weer veilig thuis te zijn. Het is een mooie trip geweest en we hopen dat jullie via dit weblog een beetje een idee hebben gekregen van onze reis. Alle volgers en lezers hartelijk dank voor jullie belangstelling en hopelijk tot binnenkort.

Goin' back right through the city
Through the country, rivers so pretty
People wonder why I'm going back home
Just the place where I belong
(George Kooymans)





2 opmerkingen:

  1. Hey wereldreizigers, geniet van jullie laatste dag en een hele goede en veilige terugvlucht Nederland

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele leuke blog.............leuke verhalen en een goede indruk van wat jullie allemaal beleefd en meegemaakt hebben. Een plezier om te lezen maar helaas voor ons geen enkele prijs gewonnen met de huiskamervragen!!!!

    BeantwoordenVerwijderen