zondag 16 september 2012

Venice Beach, L.A

Venice Beach is poppin'
Like live shrimp dropped on a hot wok
Hucksters, hustlers and hawkers
Set up their boardwalk shops
Home for all the homeless, hopeless, well heeled, and deranged
Still, nothing here seems out of place or strange.
There's an old smudge of a Beatnik by the bay
Lookin' like a dog who's had his day
Like a dream, he drifts away
He'd like to go out on the Pier to hear the reedy carousel
It's got a melody that sets you free, and says
Let's sit a spell, just to hear the heartbeat in L.A.
(Brian Wilson)


Vandaag een relaxte dag in Venice Beach, vanmorgen na het ontwaken eerst vanuit het raam van onze hotelkamer zitten kijken naar de boulevard en hoe iedereen 's ochtends al bezig is om zijn kraam op te bouwen.
Het ontbijt hebben we gebruikt op het terras waar we vanuit onze kamer ook op kijken, het is ongeveer twee keer struikelen als we ons hotel uitlopen.
Terwijl wij om 09.30 uur bezig zijn om te ontbijten zit een grote Amerikaan naast ons in een half uur al twee halve liters Erdingener naar binnen te werken. Maar hey, een wijs man heeft ooit eens gezegd dat een biertje gelijk staat aan twee sneden bruin brood.......

Verder hebben we het rustig aan gedaan vandaag, de hele boulevard over gewandeld (en die is toch wel aardig lang), kop koffie gedronken en vanmiddag een paar uurtjes aan het strand van Venice Beach gelegen.
Natuurlijk zijn we ook even de Pacific ingedoken, dat moet nu eenmaal als je hier bent. Great waves overigens. Nadat we van het strand kwamen zijn we nog even een uurtje op een terras gaan zitten voor een hapje en een drankje. Terwijl het eerste drankje werd geserveerd zette het driemans bandje voor het terras net Hotel Cailifornia in.


Vanavond gaan we maar weer even de boulevard op voor een hapje en een drankje. Die boulevard hier is echt wel iets aparts. Veel muzikanten, kunstenaars, voodoo docters, handlezers, kooplui, eettentjes, t-shits etc. etc. Noem het maar op en het is er. Verder zijn er skaters, waveboarders, skeelers, surfers, body builders, gays, nurds, sluts en natuurlijk veel zwervers. Het viel ons gisteren wel op dat het overdag hier redelijk gemoedelijk en leuk is maar dat, wanneer de zon eenmaal weg is en het donker gaat worden, er steeds meer vaag volk te voorschijn komt.
De zwervers, alcoholisten en junks komen dan langzaam uit hun dagelijkse schuilplaatsen te voorschijn. You can't blame them, in ieder geval is het klimaat voor een zwerver hier een stuk beter dan in Europa. We hebben net nog vanaf het dakterras van ons hotel geprobeerd de zonsondergang vast te leggen. Terwijl we daar stonden was in een kroeg op de boulevard een Doors coverband bezig om helemaal los te gaan, een Jim Morrison look-a-like stond (met alleen een leren broek aan en zonnebril op) als een waanzinnige op straat te dansen. Terwijl ik dit stukje type komen de klanken van Wating for the sun onze hotelkamer binnen. Hey, it's nice to be in L.A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten