woensdag 5 september 2012

St. Louis-Springfield, Missouri



Well it goes from St. Louis, down to Missouri
(Bobby Troup)

Nadat we gisteren 110 mijl hadden gereden, stond vandaag een rit van 233 mijl op het programma van ons vertrekpunt St. Louis naar opnieuw de plaats Springfield. Alleen nu Springfield in Missouri in plaats van Illinois. Dat was maar goed ook want the weather forecast deelde 's ochtends al mee dat er storm en mogelijk en tornado op komst was in Illinois. Dat hield ons natuurlijk niet tegen en met de klanken van the Black Crowes on the radio reden we al om 09.00 uur St. Louis uit richting 'The Mother Road'zoals de Amerikanen hem noemen. Met de klanken van George Thorogood (BBBB Bad to the bone) draaiden we the old highway weer op.
De eerste stop makten we al na een klein uur om in het plaatsje Eureka te gaan ontbijten in Phil's Barbecue, zoals genoemd in onze road map één van de weinige barbecue restaurants die 's ochtends al open is en een goed ontbijt heeft. Dat was inderdaad het geval, tevens een vriendelijke dame die ons daar hielp en natuurlijk wilde weten "Were are you folks from?". Nadat we dat hadden uitgelegd en haar ook hadden verteld wat ons reisdoel was, brak er buiten een klein noodweer los. Gelukkig was het grotendeels weer voorbij voordat we onze special breakfast menu's op hadden.Onder een "Have a save trip you guys" reden we Eureka weer uit.

Via de plaatsjes St. Clair en Gray Summit bereikten we Stanton waar we de Meramac Caverns bezocht hebben. Dit is volgens alle boeken een soort 'verplcht programma' tijdens de Route 66.
Hier zaten tijdens de Civil War soldaten in de enorme grotten verstopt en zochten de broers Jesse en Frank James, samen met hun maatje Cole Younger, hun toevlucht nadat ze weer eens een overval gepleegd hadden. Met een ranger als gids hebben we een voettocht van één uur en twintig minuten door de grotten gemaakt en naast interessante details over vroeger ook prachtige stalactieten en stalagmieten gezien.

Vervolgens de Highway weer opgereden en via Sullivan naar het dorpje Cuba gereden waar nog een klassiek Route 66 Motel staat met stenen cabines die je kunt huren voor een bedrag van $ 15,00 tot $ 25,00 en voor het motel zie je nog de klassieke neon reclame. De volgende stop maakten we in Fanning waar bij een Route 66 shop een enorme schommelstoel staat van 12,80 meter hoog en 6,20 meter breed. Slechts één keer per jaar kunnen mensen zich met een kraan in deze stoel laten hijsen om op de foto te gaan. Na de gebruikelijke foto's hebben we hier wat te drinken en een snickers genomen en zijn we, mede gezien het feit dat het inmiddels al 14.30 uur was, weer de weg opgegaan richting Springfield, Missouri. Onderweg viel op dat in vergelijking met Illinois, de staat Missouri een hele ander landschap kent. Enorm heuvelachtig en erg veel bossen. Langs de weg zie je veel dode beesten (soms zo groot dat je jezelf afvraagd wat voor beest het geweest moet zijn)en ook veel kapotte autobanden of delen daarvan.
Tot Springfield was het nog een dikke twee uur heuvel op en heuvel af rijden, met ook veel vrachtwagens op de weg. Gelukkig zorgt de Amerikaanse radio ervoor dat dit geen straf is, Led Zeppelin, Ac/Dc, Almann Brothers, Lynyrd Skynyrd, Who, Thin Lizzy,Tom Petty, Pink Flod, Beatles en nog veel meer van dit soort muziek, het komt allemaal langs. I love American radio and I love this roadtrip. Morgen verlaten we Missouri om via de staat Kansas naar de staat Oklahoma te rijden. Het was vandaag onderweg 97 graden Fahrenheit, benieuwd naar de temperatuur verder op de route.
Tot later allemaal en groeten vanuit Springfield.

Huiskamervraag:
Onze Ranger gids vertelde vandaag tijdens de rondleiding dat in de grotten van Meramac diverse keren opnamen zijn gemaakt voor een Amerikaanse (jeugd) tv-serie. Deze serie is ook in de jaren 60/70 op de Nederlandse tv uitgezonden, enig idee welke serie dit is.....???

De uitslag van de eerste twee huiskamervragen zijn:
Married with Children (heel goed Dennis en Floris)
Abraham Lincoln (oké Arjan, via mail)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten