maandag 17 september 2012

Venice Beach, L.A

L.A.'s fine, the sun shines most the time
And the feeling is 'lay back'
Palm trees grow, and rents are low
But you know I keep thinkin' about
Making my way back
(Neil Diamond)


We zijn nog niet helemaal op onze 'way back' maar het einde komt zo langzamerhand wel in zicht, vandaag was onze laatste dag in Venice Beach. Morgenochtend rijden we naar het vliegveld LAX hier in L.A, leveren daar onze huurauto in en vliegen vervolgens naar San Francisco waar we nog vier dagen blijven voordat we echt naar huis terugkeren.

De Doors cover band waar ik het eerder over had heeft gisterenavond nog lang doorgespeeld. Wij zaten op het terras naast het café waar ze speelden te eten en konden luid en duidelijk van de muziek meegenieten. We zijn na het eten nog even wezen kijken en dat was best gaaf. Het was inmiddels al donker en op de boulevard stond ook een aantal homeless guys helemaal uit hun dak te gaan van de muziek van de Doors. Meezingen, wild dansen en wij stonden er tussen, mooi om te zien dat die gasten met zo weinig toch zo happy kunnen zijn. Vanochtend hebben wij fietsen gehuurd en zijn langs de boardwalk naar Santa Monica gereden. Je ziet dan veel homeless people die langs de boulevard en het strand een geïmproviseerd heenkomen voor de nacht heben gemaakt om daar te slapen. Sommigen met een paar dozen en anderen met een zijl of een oud stuk tentdoek, er zijn er hier best veel maar ze vallen niemand lastig. In ieder geval niet dat wij heben gezien en verder is er best veel solidariteit onder die gasten en helpen ze elkaar. Ze krijgen trouwens hier 's ochtends wel te eten, volgens mij word door één (of meer) bakkers het brood dat niet is verkocht voor de daklozen afgegevenen en op een tafel op de boulevard uitgestald. 's Avonds kunen ze tegen een zeer geringe vergoeding van een stichting voor "The homeless people" ook iets te eten krijgen, deze mensen lopen met een kar de boulevard af om dit rond te brengen.


Zoals gezegd zijn we vanochtend een stuk gaan fietsen, eerst naar Santa Monica en later nog een stuk verder langs de boulevard van het strand en vervolgens door de straten van Santa Monica en Venice weer terug. Vanmiddag weer twee uurtjes aan het strand liggen relaxen en daarna naar een terras op de boulevard. Ditmaal eerst een negerin op leeftijd die oude soul songs ten gehore bracht (Aretha Franklin, Ben E King, Sam Cooke) en daarna een oude neger met zijn gitaar die de blues speelde. Beiden zeer leuk om te horen. Aan de muzikanten kun je hier ieder moment van de dag je dollars kwijt want terwijl ik dit stukje aan het maken ben hoor ik vanaf de boulevard Folsom prison blues door ons hotelraam naar binnen komen. Vanavond nog wat eten hier, koffers weer inpakken en morgenochtend op weg naar San Franciso. Als het hotel het toelaat zullen we ons vanaf daar weer melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten