dinsdag 18 september 2012

Los Angeles-San Francisco

Let's go to San Francisco
Let the wind blow right through your hair
Go down to San Francisco
See the love glow
On people's face

(John Carter & Ken Lewis)

Vanochtend zijn we met onze lease auto van Venice Beach naar de luchthaven LAX in Los Angeles gereden om deze daar direct in te leveren. Met de shuttle bus van National Car Lease zijn we naar de vertrekhal gebracht om vervolgens in te checken voor onze vlucht naar San Francisco. Met Delta Airlines zijn we in een relatief klein toestel (maximaal 76 pasagiers) in en klein uur naar San Francisco gevlogen waar we met een half uurtje vertraging om ongeveer 13.30 uur plaatselijke tijd landen.
Een taxi bracht ons van de luchthaven naar ons hotel in Fisherman's Wharf, een rit van ongeveer een half uur door het drukke verkeer van San Francisco. Het hotel zit op een steenworp afstand van Fisherman's Wharf en dus van het water en het zicht op the Golden Gate Bridge en Alcatraz.

Vanmiddag hebben we echter eerst tickets geregeld voor het vervoer hier.
Voor de komende twee dagen tickets voor de hop-on-hop off bus die langs alle highlights van de stad rijdt en een kaart voor de cable car die je vanuit Fisherman's Wharf via het steile gedeelte van de stad naar het centrum van de stad brengt. En de klim naar het centrum van de stad is dan ook echte steil, dat zijn echt en paar hellingen waar je je kuiten op kapot kunt lopen. Tja San Francisco is nu eenmaal gelegen op meer dan vijftig heuvelen. Vanavond zijn we alleen met de cable car naar het centrum gegaan en hebben in China Town wat gegeten. Morgen gaan we de stad verder doortrekken en melden we ons weer. Foto's hebben we vandaag nog niet kunnen maken, die houden jullie derhalve tegoed van ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten