vrijdag 14 september 2012

Lake Havasu City-Palm Springs

On a dark desert highway, cool wind in my hair
Warm smell of colitas, rising up through the air
Up ahead in the distance, I sa a shimmering light
My head grew heavy and my sight grew dim
I head to stop for the night
(Felder, Henley & Frey)


Vandaag hebben we meer dan honderd kilometer dwars door de Mojave Desert moeten rijden voordat de bewoonde wereld van California een beetje in zicht kwam. En gedurende de gehele rit door deze woestijn was er dus ook echt helemaal niets, alleen maar een weg dwars door de desert. Geen stopplaats, geen tentje langs de weg waar je iets kunt eten of drinken, geen huis te zien en zelfs geen levend wezen te bespeuren. De radio had een groot deel van de weg geen ontvangst meer en onze tomtom weigerde ook gedurende ruime tijd van de rit iedere dienst. Na ons vertrek in Lake Havasu City was de Parker Dam, gelegen tussen de berggrens van Arizona met California, nog wel een fraai gebied om te zien. Het plaatsje ligt tussen de bergen in aan een meertje waar ook nog flink wat mooie huizen staann. Wel wat ver uit de buurt van de steden maar ook fraai wonen daar met een achtertuin waar je van je trapje zo het meer in kunt wandelen. Zal vast een paar centen kosten zo'n huisje daar maar dan heb je ook wel wat.......



Zoals gezegd was er onderweg dus weinig te beleven gedurende de rit van ongeveer tweehonderd mijl naar Palm Springs. Eenmaal in het mondaine Palm Springs aangekomen ziet het leven er weer heel anders uit. De stad ligt in de Sonoran Desert en daarom is het hier ook overwegend warm, het was vanmiddag bij onze aankomst hier 107 graden fahrenheit.Uit onze hotelkamer hebben we zicht op de schitterende bergen die Palm Springs omringen. Vanwege het warme klimaat en de prachtige ligging van de stad zijn er ook veel beroemde Amerikanen geweest die hier geresideerd hebben. Om er maar een paar te noemen:
Frank Sinatra, Marilyn Monroe, Liberace, Dean Martin, Barbara Streisand (met haar vriendje James Brolin) en natuurlijk last
(but certainly not least) Sonny Bono die hier van 1988 tot 1992 burgemeester is geweest. Je kunt hier zelfs een tour met gids nemen langs alle oude huizen van de celebrities.

Je merkt wel aan alles dat het leven in California een stuk duurder is dan in de vorige staten waar we zijn geweest. De benzine, het eten en drinken, tel er maar gerust twintig of vijfentwintig procent bij in vergelijking tot de voorbije weken. Het centrum van Palm Springs ligt op ongeveer twee mijl van ons hotel. Vanavond zijn we daar heen gewandeld om een hapje te eten. Na terugkomst zijn we nog lekker een half uurtje in het zwembad bij ons hotel gaan dobberen.
Morgen gaan we op weg naar het einde van de Route 66 op Monica Beach, Los Angeles. We moeten nog zien of we daar wel kunnen komen omdat we vanavond op de tv zagen dat er bij LA ernstige bosbranden zijn, dat zag er niet best uit. Jullie horen het nog van ons.

Huiskamervraag:
Zoals gezegd is Sonny Bono burgemeester geweest van Palm Springs.
In 1998 kwam hij echter op niet alledaagse wijze om het leven, weet iemand misschien nog hoe....??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten