donderdag 6 september 2012

Springfield-Tulsa

And so I walked uo to her
Asked where I could get something to eat
And she showed me where
Oh, I was only 24 hours from Tulsa

(Burt Bacharach/Hal David)


Vandaag hebben we een lange dag achter de rug gehad en maar liefst 268 mijl afgelegd. Vanochtend om 09.10 uur reden we weg uit Springfield Missouri om via een klein stukje Interstate 44 weer de Route 66 op te zoeken. Toen we bij de afslag Halltown de oude weg weer op reden werden we aangenaam verrast door Radio Springfield Rock met een nummer van Nederlands beste rockband (met voorsprong) en onder het genot van Twilight Zone waren we weer 'back on track'. De eerste stop hebben we daarna gemaakt in het kleine plaatsje Paris Springs om te kijken bij het oude tank station Gay Parita. De eigenaar Gay Turner (68 jaar) verwelkomde ons met een flesje route 66 soda en wist veel te vertellen over de oude route. Hij gaf ons nog wat advies mee, een map voor onderweg en een foto van zijn station. Mooie kerel die Gary.
Na een goed half uur zijn we weer ingestapt en op pad gegaan, Gary zwaaiend aan de kant van de weg achterlatend. Door plaatsjes als Carthage, Webb City en Joplin richting de staat Kansas waar de route een stuk van 14 mijl doorheen gaat.


Het was maar een kort stukje door Kansas (ging voorbij als 'Dust in the wind') maar wel heel bijzonder. We kwamen door drie zeer kleine plaatsjes te weten Galena, Riverton en Baxter Springs waarbij je het idee had dat je in een film met John Wayne terecht was gekomen. Slechts oude country en western achtige huizen aan weerszijde van de straat en als je te hard gas geeft ben je het plaatsje al weer uit. In Galena zijn we wel even gestopt om bij één van de twee eetzaakjes die het plaatsje kent een sandwich te eten. Een sandwich kunnen ze tenslotte overal maken.

Na de 14 mijl door Kansas reden we de staat Oklahoma binnen.
Oklahoma ziet er precies uit zoals ik het mij uit de stripboeken van Lucky Luke herriner. Eindeloze wegen, veel gras, veel koeien en veel grote dode beesten langs of op de weg.
Waarschijnlijk meestal racoons maar we kwamen ook een aangereden hert tegen. Vanochtend kon ik zelf ternauwernood een schildpad(!)
ontwijken die de weg overstak, ook eekhoorns hebben er hier een handje van om plotseling de weg op te rennen. Wat ons verder in Oklahoma nog opviel was dat er veel kilometers lange goederentreinen de staat doorkruisen. Via de plaatsen Afton, Vinita, Chelsea, Foyill en Catoosa bereikten we in het begin van de avond ons hotel in Tulsa. Beiden erg moe maar wel wel voldaan en tevreden over de dag die achter ons ligt.

Huiskamervraag:
Maar even een makkelijke voor vandaag, welke Nederlandse tv personality is in Tulsa geboren ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten