woensdag 12 september 2012

Holbrook-Flagstaff

Well, I'm a standing on a corner
In Winslow, Arizona
Such a fine sight to see
It's a girl, my lord, in a flatbed Ford
Slowin' down to take a look at me
(Jackson Browne/Glenn Frey)


Vandaag zijn we verder door Arizona getrokken en hebben een tocht gemaakt van Holbrook naar Flagstaff, een niet al te lange reis in verhouding tot de rest van onze trips. We passeerden al eerste het plaatsje Joseph voordat we een korte stop maakten bij Jack Rabbit's Trading Post, een stopplaats voor reizigers en touristen die al in 1949 is opgezet. Deze post ligt nog aan een stukje van de oude Route 66. Hierna moesten we weer een stukje Interstate op omdat de oude Highway 66 in Arizona soms gewoon stopt en je (net als vandaag) ineens voor een zandpad staat waarvoor een hek staat met een bord "Road closed". Vanaf de Interstate West 40 hebben we toch weer een stuk van de oude Highway 66 gevonden en zijn via deze weg aan het einde van de ochtend het plaatsje Winslow binnen gereden.
Winslow, Arizona wordt genoemd in de allereerste song van het eerste album van de Eagles. Natuurlijk moesten we hier dan ook even stoppen om daar op de foto te gaan.


Vervolgens zijn we verder het binnenland ingetrokken om de plek te bezoeken waar ongeveer 50.000 jaar geleden een meteoor is ingeslagen en daar een enorme krater heeft veroorzaakt. Hij wordt ook wel de Barringercrater (naar de Amerikaans geoloog/ontdekker Daniel Barringer)genoemd en de inslag heeft een diameter van ruim 1300 meter.
Een indrukwekkend gat als je dat zo van boven staat te bekijken. Natuurlijk zijn we ook nog langs wat 'ghosttowns' gereden als Two Guns, Twin Arrows en Winona maar daar is bijna geen leven meer te ontdekken.


Het einddoel van vandaag was Flagstaff, een stadje met ongeveer 55.000 inwoners dat op 2121 meter hoogte ligt aan de voet van de Grand Canyon.
Vanmiddag zijn we daar op ons gemak het oude stadje gaan bekijken.
Vanwege de ligging en de hoogte is het hier een aantal maanden per jaar ook een geliefde plek voor de wintersporters. Vanavond hebben we in Flagstaff een typisch Amerikaanse maaltijd gebruikt, we hebben namelijk tapas gegeten. We zagen al lopend door de oude stad een klein Spaans restaurantje en het leek ons een goed plan om eens iets anders te gaan eten dan de voorgaande dagen. Dit bleek een uitstekende keuze, we hebben heerlijke Spaanse hapjes op met een glas zelfgemaakte Sangria er bij.
Niks mis mee. Morgen gaat onze tocht naar Lake Havasu City waar we net voor de grens met Californië zullen stoppen.

Hoewel ik niet echt word overvallen door jullie oplossingen, toch nog maar een huiskamer vraagje. Joshua Kadison heeft een song die heet "Flagstaff by morning". Hoewel zeer toepasselijk, is deze niet echt bekend in Nederland. Wel werd zijn song "Jessie" in 1994 een klein hitje bij ons (reikte tot de 10e plaats in de top 40). Maar over wie gaat dit nummer eigenlijk....?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten