vrijdag 21 september 2012

San Francisco

Sittin' in the mornin' sun
I'll be sittin' when the evenin' come
Watching the ships roll in
And then I watch 'em roll away again, yeah

I'm sittin' on the dock of the bay
Watching the tide roll away
Ooo, I'm just sittin' on the dock of the bay
Wastin' time
(Otis Reddin & Steve Cropper)



Zoals jullie misschien uit de bovenstaande lyrics al hebben kunnen opmaken zijn we vandaag naar de Bay bij de Golden Gate Bridge geweest. We hebben hier op verschillende plaatsen staan genieten van het uitzicht en natuurlijk getracht om uit verschillende posities die prachtige brug vast te leggen. Het was vandaag voor 'frisco begrippen' lekker weer, een zonnetje en niet al te veel wind. We zijn via de hop-on-hop off busses weer de stad door getrokken en onderweg onder meer uitgestapt op Alamo Square, net voor het Alamo Park. Daar staan namelijk de zes bekende 'Painted Ladies', de mooie gekleurde houten huizen uit het Victoriaanse tijdperk.

Alamo Square ligt in de Fillmore buurt en kijkende op onze plattegrond zagen we dat The Fillmore niet al te ver uit de buurt kon zijn. Daarom zijn we vast de Fillmore buurt ingelopen om te kijken waar we vanavond moeten zijn. Na een goed kwartier hebben we The Fillmore (West)gevonden, vanavond gaan we daar naar een optreden van Crosby, Stills & Nash.
Het is geen beste buurt meer dat Fillmore. Lopend door de buurt moesten we een beetje slalommen tussen zwervers, bedelaars, alcoholisten, junks en streetgangs maar we hebben het overleefd. Het grote aantal daklozen en bedelaars is overigens toch zeer schrijnend hier in San Francisco, zeker in de wat mindere buurten waar we met de bus eerder deze dag doorheen reden. Daar waar de zogenaamde 'shelters'voor de homeless guys zijn stonden er een stuk of honderd op straat. Het doet je eens te meer beseffen hoe goed wij het eigenlijk hebben.

Nadat we vanmiddag op Fisherman's Wharf nog op het terras in het zonnetje hebben gezeten zijn we vanavond vroeg met de bus richting Fillmore gegaan, waar we om 18.45 uur aankwamen om onze kaarten op te halen. Even na 19.00 uur ging de zaal open en het concert zou om 20.00 uur beginnen.
In the Fillmore gaan 1.162 toeschouwers, het is een oude historische tent die zich laat vergelijken met Paradiso. In de zaal en de gangen hangen overal foto's van bands die daar in het verleden hebben gespeeld.
In de zaal waren alleen staanplaatsen en net als in Paradiso heb je boven een soort van balustrade met slechts een paar zitplaatsen maar die waren gereserveerd. Voor de pauze stonden we op ongeveer tien meter van de drie heren, na de pauze zijn we vanwege de drukte een meter of tien verder naar achteren gegaan. Het concert was geweldig, de mannen hadden er duidelijk zin in en refereerden ook naar de periode dat zij zelf in San Francisco rondhingen bij Haight-Ashbury. Ze begonnen het concert met het eerste nummer van Déjà Vu (Carry on) en maakten daar direct een uitvoering van een minuut of tien van. Verder speelden ze onder meer (wat ik me nog kan herrineren)Long time gone, Just a song before I go, Chicago, Wooden ships, Daylight again, Helplessly hoping, Find the cost of freedom, Déjà vu, Almost cut my hair, Bluebird , Cahthedral (Peet!!), Our house, 49 Bye-byes, What are their names, Love the one you're with, Southern cross, Guineverre en in de toegift For what it's worth en Teach your children. Het was een memorabele avond, morgen onze laatste dag hier in San Francisco en dan zit onze vakantie er op en reizen we weer huiswaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten