maandag 10 september 2012

Albuquerque-Sante Fe-Albuquerque

Santa Fe, Santa Fe
I have been here in your arms and now I want to stay
Santa Fe, Santa Fe
I won't sleep 'till I'm back in Santa Fe
(Bellamy Brothers)


Vandaag hebben we er een rustige dag van gemaakt. Vanuit Albuquerque zijn we naar een hoogte van 2300 meter gereden om het oude plaatsje Santa Fe te bezoeken. Santa Fe is de hoofdstad van New Mexico, het werd gesticht in 1607 en is daarmee één van de oudtse plaatsen in de USA. Santa Fe is in vroegere tijden Spaans bezit geweest en veel van die invloeden kun je nog in de stad terug vinden. Ook wonen er nog veel native americans die proberen hun traditionele handelswaar daar op straat te verkopen.
De weg naar Santa Fe loopt tussen de bergen door en gaat dan ook heel langzaam omhoog. Het uitzicht is overal hetzelfde heuvels, bergen, een dor landschap met wat struiken en droogliggende rivieren. Het deed mij denken aan het stripalbum 'Tortillas voor de Daltons' van Lucky Luke. We hebben in ieder geval een aantal uur met veel genoegen doorgebracht in Santa Fe en zijn 's middags weer verder getrokken.



In Edgewood hebben Wildlife Nature Park bezocht. Eigenlijk is dit een zeer kleinschalig dierenpark waar ze over het algemeen gewonde dieren die in het wild niet meer kunnen overleven opvangen. Ook zijn er wel dieren die in het verleden als huisdier zijn gehouden maar daar niet geschikt voor waren en dus nu niet meer in de natuur kunnen worden losgelaten omdat ze zichzelf dan niet meer kunnen redden. Het was leuk om daar rond te kijken deze opvang probeert met minimale middelen toch zo veel mogelijk te doen voor een aantal bijzondere diersoorten.
We hebben onder meer diverse soorten roofvogels gezien maar ook wolven, coyotes, cougars, een bruine beer, bergkatten en een linx gezien.

Vanavond hebben we wat gedronken in de hotelbar en daarna zijn we ook maar in het restaurant van het hotel gaan eten. Al met al een rustige dag voor een keertje. Morgen weer een stuk verder reizen en op weg naar Arizona.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten