zondag 2 september 2012

Chicago dag drie

Last night, I sold way and cried
Had the blues for Chicago, I just can't be satisfied
(Canned Heat)





Vandaag was onze derde dag in Chicago, morgen gaat onze Route 66 tour vanuit hier starten. Het was deze ochtend in eerste instantie bewolkt en zoals voorspeld was viel ook af en toe een bui. We hebben toch wat stukken van de stad bekeken, zoals the theatre district, financial district, een stuk langs Lake Michigan gereden en langs de Chicago River gewandeld om wat foto's te maken. Sommige dingen blijven je echter verbazen, toen wij vanochtend nog voor 10.00 uur ons hotel in Ontario Street verlieten, stond aan de overkant van de straat een rij van meer dan vijftig meter om een winkel binnen te mogen gaan en de winkel zelf puilde ook helemaal uit van de klanten. Wat was er aan de hand, een gigantische uitverkoop of werden er spullen gratis weggegeven..?? Nee, niets van dit alles, het betrof een winkel die slechts popcorn verkoopt. Popcorn..?? Ja maar geen gewone popcorn maar popcorn van Garret, een begrip in Chicago en omstreken.
Het schijnt iets bijzonders te zijn, de marketing is echter prima want ze hebben de afzuiginstallaties zo ingericht dat de lucht van de popcorn de straat wordt opgeblazen waardoor het publiek dat langsloopt direct trek krijgt. Het blijft echter een gek gezicht dat er 's ochtends vroeg al zo'n lange rij op straat staat om een popcornzaak binnen te mogen gaan. Te meer omdat zo'n beetje op elke hoek wel een homeless man or woman om geld staat te bedelen om de dag door te zien komen. Maar dat is ook Amerika.




Vanmiddag kwam voorzichtig de zon weer tevoorschijn zodat we besloten om toch even het uitzicht te gaan bewonderen vanaf de hoogste gebouwen van Chicago. Eerst zijn we op op het Hancock Observation Deck geweest, een skyscrapper van 94 verdiepingen. Vanaf dit gebouw heb je onder meer een prachtig uitzicht op Lake Michagan en een deel van de stad Chicago.
Vervolgens zijn we op Sears Towers geweest (de Chicago'ers weigeren nu eenmaal om de nieuwe naam Willis Tower te gebruiken)die maar liefst 103 verdiepingen telt en het hoogste gebouw van de USA is. Het bijzondere aan de Sears Tower is dat ze bovenin vier glazen cabines hebben gemaakt die uitsteken waardoor je dus ook recht onder je kunt kijken, very scary.
"Dare to walk on air" is hiervoor de slogan. Verder is het uitzicht bovenin adembenemend maar Chicago is dan ook na New York en Los Angeles ook de grootste stad in de USA. Vanavond onze koffers vast weer inpakken en morgenochtend onze auto ophalen bij het verhuurbedrijf op de luchthaven om daarna onze reis naar de westkust echt te starten. We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten