dinsdag 24 september 2013

Dag 19 St. Augustine Beach - Orlando (134 mijl)


Routebeschrijving naar Orlando, Florida, Verenigde Staten weergeven op een grotere kaart


Welcome to Orlando
Where the music jam slow
Welcome to Orlando
Folk we off the chain

(J.Young)



Vanochtend na het ontbijt nog even het lokale nieuws gekeken en daar werd een kans van 86% op regen voorspeld. In de regen vertrokken we dus ook vanuit St. Augustine Beach met als doel de plaats waar onze vakantie een kleine drie weken geleden begon en dus ook zal eindigen, Orlando. Omdat het de laatste keer was dat we de zee en de kustlijn hier zouden zien, hebben we een groot deel van de weg langs de Coast Way 1A1 gereden. Het was duidelijk vloed en zowel de zee als de golven waren prachtig om tijdens de rit te aanschouwen.


In Daytona Beach zijn we gestopt voor een kop koffie en vervolgens reden we door naar Orlando. In Orlando hebben we eerst een bezoek gebracht aan een daar bekende platen/cd winkel, echter toch met lege handen weer naar buiten gegaan. Niet dat er geen leuke dingen waren maar het probleem is tegenwoordig dat de winkels wat prijs betreft bijna niet meer kunnen concurreren met het Internet. Zelfs met de verzendkosten bij kan ik de cd's vaak goedkoper vinden bij de grote verkopers op het Internet dan in de reguliere winkels.

In Orlando verblijven we nog twee dagen in een Best Western hotel voordat we de terugreis gaan beginnen. Wat we morgen nog gaan doen weten we nog niet en laten we afhangen van wat voor weer we treffen, de vooruitzichten zijn echter niet gunstig. Vanmiddag hebben we in de buurt nog een enorme outlet bezocht en je weet echt niet wat je ziet. Mensen die lege koffers kopen en die ze daarna helemaal vullen met aankopen bij onder meer Calvin Klein, DKNY, Ralph Lauren, Michael Kors, Guess en noem maar op....
Vanavond zijn we vlak bij ons hotel een hapje wezen eten en toen we na het eten weer buiten kwamen plensde het weer. Toch nog even een korte (maar felle) sprint in moeten zetten naar het hotel. Ik zei nog tegen de portier van het hotel "Sunshine state, my ass". Donderdag zal het beter worden vertelde hij ons, tja dan gaan wij weer naar huis. Momenteel onweert het hier behoorlijk, morgen melden we ons voor de laatste keer, tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten