dinsdag 10 september 2013

Dag 5 Macon-Chattanooga (220 mijl)




When you hear the whistle blowin' eight to the bar
Then you know that Tennessee is not very far
Shuffle all the coal, gotta keep it rollin'
Whoo whoo, Chattanooga, there you are

(Glenn Miller)



We zijn inmiddels in Tennessee, vandaag hebben we Georgia verlaten en zijn aangekomen in de staat Tennessee. Om precies te zijn zitten we momenteel in Chattanooga.
Chattanooga ligt voor het grootste deel net over de grens van Georgia en Tennessee.
Het was vandaag een lange rit en daarom hebben we deze keer besloten om de Interstate 75 Northbound te nemen. Een lange snelweg waarbij je onderweg weinig tegenkomt behalve dan de stad Atlanta, natuurlijk bij ons bekend vanwege de gouden medaille die de Nederlandse volleyballers daar in 1996 wonnen op de Olympische Spelen in die historische finale tegen Italiƫ. De Interstate 75 gaat met zes banen dwars door Atalanta heen, toch vonden wij midden in deze stad een afslag waar een Starbucks zit en zijn we daar gestopt voor een kop koffie en een slice lemon-iced cake. Wat verder nog te melden valt is dat de Interstate ook de gehele weg wordt omgeven door bossen en dat de route behoorlijk geaccidenteerd was. Tegen de tijd dat we de grens van Georgia en Tennessee hadden bereikt hadden de heuvels plaatsgemaakt voor bergen.

Na een tocht van ongeveer drie uur en drie kwartier arriveerden wij in Chattanooga.
Een van de redenen dat we de Interstate hebben genomen is dat we hier in Chattanooga een aantal dingen wilden zien. Allereerst zijn we hier naar Ruby Falls gegaan. Dit een berg waarin je via een lift 1120 feet undergound wordt gebracht waar de grootste en diepste waterval van Amerika is en dat midden in een berg, erg mooi en indrukwekkend. Verder hebben we met een gids een voettocht door deze berg gemaakt. Daarna zijn we met een soort van cable Railway omhoog gegaan naar een andere berg genaamd Lookout Mountain, een enorm steile beklimming waarbij je bijna uit de bankjes van de treinwagon viel.

Tenslotte zijn we met de auto omhoog gereden naar Rock City, het hoogste punt van de stad. Vanaf het hoogste punt van Rock City kijk je uit over zeven staten van de USA, te weten Georgia, Tennessee, North Carolina, South Carolina, Virginia, Kentucky en Alabama. Een geweldig uitzicht, niet alleen over de vele bergen en bossen maar ook over Chattanooga. Nadat we tegen 18.00 uur bij ons hotel hebben ingecheckt, zijn we nog even naar de plaatselijke Mall gereden. Nu heb ik toch wel vaker een winkelcentrum gezien maar dit slaat echt alles, hierbij vergeleken is het Zuidplein echt een bushokje. We hadden geen fut meer om alles te bekijken en hebben dus alleen wat gegeten en zijn daarna nog even Barnes & Nobles binnengelopen. Toch weer wat gevonden, Marianne een Garfield boek en ik de autobiografie van Gregg Allman 'My cross to bear'. Morgen reizen we verder Tennessee in, misschien tot dan......

NB:
De oplossing van de huiskamervraag van gisteren was Richard Penniman, geboren op
05 december 1932 in Macon, Georgia en beter bekend onder zijn artiestennaam 'Little Richard'. Met songs als Lucille, Tutti Frutti, Good Golly Miss Molly en Long Tall Sally was hij voor velen een inspiratiebron en niet in de laatste plaats voor de Beatles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten