zaterdag 7 september 2013

Orlando - Fernandina Beach





Dag 2
Orlando-Fernandina Beach (217 mijl)Somewhere on US 1

I'm back to livin' Floridays
Blue skies and ultra-violet rays
Lookin' for better days
Looking for Floridays


( Jimmy Buffett)


Vanmorgen rond 09.00 uur vertrokken we uit een warm en droog maar nog bewolkt en vochtig Orlando om langs de kustlijn van Florida noordwaarts te rijden met als eindbestemming Fernandina Beach. Op de autoradio vonden we in WMMO al snel een prima zender en met de Crosby, Stills & Nash song Southern Cross verlieten we Orlando via Highway 4 richting Daytona Beach. Hoewel we bij Cape Canaveral in de buurt waren hebben we dit bekende Air Force Center toch maar links laten liggen en zijn we via Altamonte en Sanford naar Daytona Beach gegaan en hebben daar een eerste stop voor een kop koffie gemaakt. Daytona Beach staat bekend om zijn race de “Daytona 500” het stadion voor deze autoraces ligt vlak langs de weg als je de stad binnenkomt en is enorm groot en indrukwekkend. Vlak bij de boardwalk van Daytoan Beach konden we onze auto redelijk voordelig parkeren en zijn vervolgens de Pier opgelopen. Eenmaal uit de auto merkten we ineens hoe warm het was en de temperatuur was inmiddels opgelopen naar 91 graden Fahrenheit, dat is ongeveer 33 graden Celcius. Na de Pier zijn we via de boulevard langs de kust verder gelopen en kwamen we al snel een Starbucks tegen, eindelijk een kop koffie. Starbucks is één van onze favoriete tenten om een kop koffie te nuttigen. De koffie is er prima, ze hebben lekkere lemon-iced cake, een gratis toilet, wifi en meestal staat er ook nog prima muziek op. Ook nu was dat het geval, met Searching for sugerman van Rodriquez op de achtergrond zaten we heerlijk aan de koffie met cake.

Na een uurtje Daytona Beach hebben we onze weg vervolgd en zijn we via Highway A1A langs de kust verder noordwaarts in Florida gereden. Wat in Florida opvalt is dat het enorm groen is en dat er ontzettend veel water is in deze staat, dat nog afgezien van de Atlantische Oceaan die natuurlijk langs de kust immer aanwezig is. Veel meertjes en rivieren met prachtige bruggen sieren het landschap. Langs deze oceaan is het trouwens prachtig wonen, als je door plaatsen als Holly Hill, Ormond Beach, Palm Coast en St. Augustine Beach rijdt dan zie je kilometers met schitterende huizen die vlak aan het strand staan. Het zullen geen goedkope woningen zijn maar wat wil je, als je vanuit je achtertuin zo de zee in kan rennen. Da’s weer eens wat anders dan de Stadspolders…….

 In St. Augustine Beach hebben we weer een pitstop gemaakt en zijn bij ‘World famous Oasis’ gestopt voor een sandwich. En wat voor een sandwich, daar kun je weer een paar uurtjes op teren, je vraagt je toch af hoe het komt dat er zoveel Amerikanen zijn met overgewicht. Vanaf St. Augustine Beach zijn we in één keer doorgereden naar Fernandina Beach waar we om ongeveer 17.00 uur aankwamen. Ons hotel ligt bijna aan het strand en nadat we hadden ingecheckt en de koffers naar binnen gesleept, zijn we direct richting strand gegaan. We liepen als snel tegen de Tiki’s Beachbar aan en dat zag er wat ons betreft gezellig genoeg uit om te gaan zitten voor een drankje. Uiteindelijk hebben we daar een paar uurtjes gezeten en wat gegeten en gedronken. Rond 18.00 uur begon daar een prima bandje te spelen dat naast eigen bluesrock nummers ook covers speelde van onder meer F or what it’s worth en Kansas City. Uiteindelijk hebben we de dag besloten met een mooie wandeling langs het strand waar de zon langzaam achter de zee verdween en de temperatuur inmiddels heerlijk was. Morgen verlaten we Florida (komen we aan het einde van onze trip weer terug) en gaan naar Georgia.

2 opmerkingen:

  1. Hoezo uitzicht stadspolders , 2 huizen verderop zit een gezellige familie lekker sate te grillen hahahaha gr, Andot

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoezo uitzicht stadspolders , 2 huizen verderop zit een gezellige familie lekker sate te grillen hahahaha gr, Andot

    BeantwoordenVerwijderen