maandag 23 september 2013

Dag 18 Tallahassee-St. Augustine (213 mijl)






I dreamed I saw St. Augustine
Alive as you or me
Tearing through these quarters
In utmost misery with a blanket underneath his arm

(Bob Dylan)


Het blijft een raar gezicht de combinatie van palmbomen en regen, toch is dat opnieuw het voornaamste straatbeeld van vandaag in Florida. Al voor 10.00 uur reden we weg uit de hoofdstad van 'The Sunshine state' van de USA.
Wederom zijn we via de Interstate 10 naar het oosten gereden daar waar de kust de Atlantische Oceaan ontmoet. Gezien het weer was er, behalve voor een kop koffie bij Starbucks, verder geen reden om te stoppen onderweg.
We hebben ons ook netjes aan de snelheid gehouden onderweg want het stikt van de 'Florida State Troopers langs de weg, klaar om je achterna te scheuren en vervolgens aan de kant te zetten.

Rond 13.30 uur bereikten we al ons eindstation van vandaag, St. Augustine.
Deze stad werd in 1535 gesticht door Spaanse ontdekkingsreizigers en die invloeden zijn nog overal zichtbaar in het stadje. Deels te voet en deels met een trolleywagen hebben we het stadje vanmiddag bekeken. Zo zagen we onder meer één van het fort (compleet met kanonnen op de wallen) dat in de vorige eeuwen de stad moest beschermen tegen indringers, eeuwen oude huizen, winkels en kerken. Hoewel het stadje behoorlijk commercieel is en men daardoor ook overal geld voor vraagt was het toch wel leuk om de oude stadskern te bekijken en de prachtige brug waarover je de stad moet binnenkomen of verlaten. In de namiddag hebben we ingecheckt in ons hotel op een steenworp afstand van het strand maar helaas nog steeds geen strandweer hier in Florida.



Vanavond vlak bij het hotel een hapje gegeten, nou ja een hapje.....
ik kreeg een portie spareribs zoals je normaal alleen in de Flintstones ziet.Daarna was het zowaar even droog en hebben we toch nog even een wandeling over het strand gemaakt. Als je dan die mooie huizen hier vlak aan het strand ziet liggen met zo'n mooie veranda met uitzicht op zee dan vraag je jezelf toch af wat je fout hebt gedaan. We zijn nu net vijf minuten terug in onze hotelkamer en het stortregent weer. Morgen rijden we terug naar de stad waar we onze tocht begonnen zijn, Orlando. We blijven daar dan twee nachten en dan zit het er op. Tot morgen dan maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten