vrijdag 20 september 2013

Dag 15 New Orleans-Pensacola (211 mijl)




Sweet home Alabama
Where the skies are so blue
Sweet home Alabama
Lord I'm coming home to you

(van Zant/Collins)


Vanmorgen hebben we het swingende maar uitermate broeierige New Orleans achter ons gelaten en hebben ook de staat Louisiana verlaten. Hiervoor moesten we over de zeebrug bij Lake Pontchartrain, een brug met een lengte van maar liefst 38,422 mijl. Dat is hiermee de op één na de langste zeebrug ter wereld. Als snel hebben we er daarna voor gekozen om de Interstate te verlaten en een stuk via Highway 90 langs de kust te rijden.
Een prachtige route die je weer door een stukje van de staat Mississippi brengt met aan één kant de Golf van Mexico. Prachtig witte zandstranden en de oneindige lijkende zee was ons uitzicht gedurende vele kilometers.
Door plaatsjes als Long Beach, Gulfport en Biloxi bereikten wij weer een nieuwe staat, te weten Alabama.



We hebben het meest zuidelijkste deel van de staat Alabama doorkruist langs Theodore, Daphne en Mobile om uiteindelijk over de brug bij Mobile Bay via Interstate 10 weer Florida binnen te rijden. Eindpunt van vandaag was namelijk Pensacola Beach. Hier in Pensacola Beach hebben we een hotel aan het strand en aan de Golf van Mexico, vanuit onze hotelkamer kijken we ook uit op de Golf van Mexico. We hebben op dit punt ook een rustdag ingebouwd en blijven morgen hier een dagje. De weersverwachtingen zijn echter niet heel gunstig,er zou namelijk veel regen in aantocht zijn. Maar al regent het morgen de gehele dag, maakt mij niets uit ik zal hoe dan ook toch in de Golf van Mexico gaan zwemmen. Tot morgen weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten