zondag 8 september 2013

Dag 3 Fernadina Beach-Garden City (135 mijl)


Georgia, Georgia
The whole day through
Just an old sweet song
Keeps Georgia on my mind

(Ray Charles)


Vanochtend zijn we na het ontbijt de historic old town van Fernandina Beach nog wezen bekijken.
Prachtige eeuwen oude houten huizen die je normaal alleen in Amerikaanse tv-series tegenkomt.
Na de koffie zijn we weer in onze SUV gestapt en hebben we Florida verlaten.
Deze keer moesten we wel de snelweg nemen, in dit geval de Interstate 95,omdat er geen andere mogelijkheid is om (over land)van Florida naar Georgia te rijden zonder enorm veel om te rijden.
Het uitzicht was de gehele tocht van vandaag dus hetzelfde, een snelweg dwars door het bos en verder onderweg talloze rivieren, meren, kreekjes en bruggen. Veel grote roofvogels zie je ook in de lucht boven de bossen zweven, op zoek naar een prooi. Langs de snelweg zijn kapot gereden banden het voornaamste uitzicht.

Bij het verlaten van Florida en het binnenrijden van Georgia staat een groot bord met de volgende tekst "Welcome in Georgia, we are glad that we're on your mind". Waar kennen we dat ook al weer van..?? De volgende stop hebben we vandaag gemaakt in de plaats Savannah, een stad met ongeveer 131.000 inwoners. In de Amerikaanse burgeroorlog heeft deze stad behoorlijke schade opgelopen maar toch is nog veel in de binnenstad in goede staat gebleven. We hebben bij Wet Willie's (ik verzin het echt niet Jan)op het terras gezeten om wat te eten. Op het plein voor ons zat een duo muziek te maken, onder meer Folsom Prison Blues en Three little birds werden vol overgave uitgevoerd. Na het eten zijn we langs de rivier en de oude panden aan het water gelopen, het was een behoorlijk warme dag met een enorme hoge vochtigheidsgraad en dus zijn we niet al te laat naar onze overnachtingsplaats gereden. Dat is Garden City, we verblijven hier in de Baymont Inn en gelukkig heeft dit hotel een zwembad. Na het inchecken hebben we direct het zwembad opgezocht voor wat afkoeling. Verder is dit een betrekkelijk klein plaatsje waar de lokale supermarkt op zondag zelfs geen alcohol mag verkopen. Vroeg slapen en dus en snel achter ons laten dat Garden City.....

1 opmerking:

  1. Ben nu toch wel nieuwsgierig wat er op de menukaart staat van Wet Willie's, hahaha Wat een genot weer om over jullie belevenissen te lezen en gelukkig zijn er nog geen quizvragen geweest want zoals jullie weten ben ik daar geen ster in.

    BeantwoordenVerwijderen