woensdag 11 september 2013

Dag 6 Chattanooga-Knoxville (262 mijl)




I met a little girl in Knoxville
A town we all know well
And every Sunday evening
Out in her home I'd dwell

(Elvis Costello)


Vandaag is het nine/eleven in de USA en dus staat vrijwel alles in het teken van de aanslagen van twaalf jaar geleden. Zowel op de tv als op de radio, in kranten en langs de weg, overal wordt aandacht gegeven aan deze bijzondere dag.
Dat ze niet overal blij zijn met de huidige president is ook wel duidelijk, op een viaduct boven Interstate 75 NB stond een groep mensen met de Amerikaanse vlag en daarnaast een enorm spandoek met de tekst "Impeach Obama".

Vandaag hebben we weer een flink stuk gereden, we moesten van Chattanooga naar onze volgende plaats Knoxville maar hebben daarbij een flinke omweg gemaakt vanwege het feit dat we graag de Smoky Mountains wilden zien. Smoky Mountains is een groot Nationaal Park waar de dieren nog in het wild leven en waar je, als je geluk hebt, de zwarte beer nog kunt zien in de bossen daar. Zoveel geluk hadden wij vandaag niet, wij moesten genoegen nemen met wat kalkoenen, vogels, eekhoorns en enorme vlinders. Toch was de tocht zeer de moeite waard al was het alleen al voor de schitterende natuur, je rijdt dwars door de bossen en bergen heen waar je niet harder mag (en vaak ook niet kan)rijden dan 20 mijl per uur.
De bergen zijn behoorlijk hoog en dus moet je aardig klimmen met de auto, de afdelingen zijn soms ook zeer steil met diverse scherpe haardspeldbochten die een beroep doen op je rijvaardigheid. Tevens bracht het laatste stukje van Smoky Mountains ons nog in de staat North Carolina, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het dal vanwaar je een groot deel van Tennessee kunt zien.

Nadat we de bergen weer uit zijn gereden en richting onze overnachtingsplaats van vandaag gingen, kwamen we nog wat markante plaatsen tegen. Zou reden we onder meer door Gaitlinburg, Sevierville en Pigeon Forge. Met name het laatste dorp was een zeer opvallende verschijning, niet alleen vanwege het straatbeeld maar ook de mensen die daar rondliepen. Het stadje zag er uit als een kruising tussen de strip van Las Vegas en een scene uit Bonanza en bovendien liepen er talloze Hillbillies op straat. Later bleek ons dat in Pigeon Forge het country amusementspark Dollywood is gevestigd, inderdaad eigendom van de vrouw die bekender is vanwege haar cup maat dan haar vanwege vocale kwaliteiten, namelijk Dolly Parton. Vanavond hebben we niet al te wild gedaan, steakje gegeten bij Applebees die vlak naast ons hotel zit en de was gedaan in de 'laundry room' van ons hotel. Voor $ 1,25 dollar per keer heb je weer wat schoons aan te trekken.
Morgen gaan we op weg naar Nashville, waar we twee nachten zullen blijven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten