zondag 22 september 2013

Dag 17 Pensacola-Tallahassee (212 mijl)




It's gonna rain
It's gonna rain
It's gonna rain like you've never seen before
It's like heaven packed out, the sky fall out
It's gonna rain, it's gonna rain

(Yoko Ono)



Jullie zullen het wel begrepen hebben, weer een dag met enorm veel regen.
Overal zie je op borden staan "Florida, the Sunshine state" (jaja m'n reet).
Toen we vanochtend Pensacola even na tien uur verlieten regende het nog zachtjes en nadat we de tank weer hadden volgegooid besloten we om vanwege het slechte weer via de Interstate te rijden. Interstate 10 East bound Florida om precies te zijn. Om 10.45 uur lokale tijd ter hoogte van Rosa Bay gebeurde het dan eindelijk, Neerlands trots en beste rockband (met ruime voorsprong) kwam voorbij op Rockradio, een mooie lange uitvoering van Twilight Zone. Daar knapt een mens altijd van op nietwaar...??

Verder valt er over de gehele reis van vandaag niet veel meer te melden dan dat we zagen dat een schildpad bezig was om de Interstate over te steken en dat er weer aardig wat dode dieren langs de weg lagen. Op ongeveer een half uur rijden van Tallahassee reden we een heuvel op en kwamen in een echte wolkbreuk terecht. Harder rijden dan 30 mijl per uur was onverantwoord en er waren zelfs auto's die stopten langs de kant van de Interstate. Dit duurde ongeveer tien minuten en toen we weer heuvelafwaarts reden werd de regen gelukkig minder hard, achter ons zagen wij dat de top van de heuvel in een zwarte wolk was gehuld. Ook bij aankomst in Tallahassee regende het hard en dus zijn we, na bij ons hotel te hebben ingecheckt, naar een grote Mall bij ons in de buurt gereden.



Bij Barnes & Nobles hebben we weer wat leesvoer ingekocht. Marianne een Garfield boek en een Garfield kalender en ik natuurlijk weer wat muziek lectuur. Dat soort winkels heeft zoveel boeken te koop op dat gebied die in Nederland nergens te krijgen zijn.
Zo had ik twee New York Times bestsellers: Kicking & Dreaming the story of Heart, Wonderful tonight, George Harrison, Eric Clapton and me (Pattie Boyd) en nog een Mojo tijdsschrift inclusief een cd met Johhny Cash muziek.
Toch wat te doen met dit slechte weer en hopen op betere dagen.

1 opmerking: