zaterdag 21 september 2013

Dag 16 Pensacola (tweede dag)




Well I found him in Pensacola
In a trailer in the sand
The man from the picture
Creased and yellowed in my hand

(Joan Osborne)



Gisterenavond hebben we nog lekker buiten gegeten op een terras dat slechts op een paar meter afstand van het strand lag, met op de achtergrond muziek van de Beach Boys. Wat wil een mens nu nog meer....??
Vanochtend toen we wakker werden en de gordijnen van onze hotelkamer open deden was het echter redelijk donker buiten en regende het keihard.
Gelukkig hebben ze in ons hotel ook een laundry, na twee weken 'on the road' kan het tenslotte geen kwaad om er weer eens een wasje in te gooien.

Toch ook maar weer een Starbucks opgezocht voor een kop koffie. Het leuke van die Starbucks zaken is dat ze (afgezien van een versnapering) voor alles gebruikt kunnen en morgen worden. En natuurlijk omdat er bij Starbucks gratis wifi wordt het ook door bijna iedereen gebruikt.
Jongelui zitten er met hun laptop huiswerk te maken, zakenmensen met hun partners te chatten of mailen, er worden job interviews gehouden en aan de tafel naast mij zat een mevrouw te onderhandelen met iemand om een nieuwe verzekering af te sluiten. Daarvoor moest echter wel een lange vragenlijst worden afgehandeld, ik weet nu dan ook alles over haar ziekenhuisopnamen, bloeddruk, zwangerschappen en dat ze in ieder geval geen gonorroe of syfilis heeft. Is toch altijd handig om te weten, nietwaar.....?? Daarna zijn we nog een stukje door Pensacola Beach gereden, het plaatsje ligt eigenlijk op een soort van landtong en wordt aan alle kanten omgeven door water. Het is hier aardig wonen met mooie strandhuizen en zojuist vloog ook nog een groep Pelikanen laag over. Een prachtig gezicht met die enorme spanwijdte van hun vleugels en hun lange snavels.




Het weer bleef vandaag echter slecht met tropische regenbuien en dus zat er niet veel anders op dan onze hotelkamer weer op te zoeken, nu is dat hier geen straf want we hebben een mooie kamer. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om vandaag in Chattanooga gekochte biografie van Gregg Allmann (My cross te bear) uit te lezen. Het geeft een goed inzicht in de opkomst en ondergang van de (zeker in de USA) legendarische Allman Brothers Band en de solo carrière en het privé leven van de man. Voor mijn muzikale vrienden zeker een aanrader, ik hoor het wel als één van jullie het boek wil lenen.
Maar beloofd is beloofd, ondanks de regen heb ik vanmiddag toch een duik genomen in de Golf van Mexico, ondanks het slechte weer was de temperatuur van het water heerlijk.


Vanavond maar weer eens uit eten gegaan bij de Beach club, deze keer toch ook buiten gezeten maar wel overdekt. Neem ik van de kaart direct de 'House Hooker' blijkt dit een cocktail te zijn, er zijn van die dagen dat alles tegen zit........
Morgen weer op weg en gaan we verder naar het zuid-oosten van Florida maar de weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn niet goed. Klagen doen we echter niet, see you guys tomorrow.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten