maandag 15 september 2014

Vancouver (tweede dag)

Dag 12 Vancouver (2e dag)

I want to ride my bicycle
I want to ride my bike
I want to ride my bicycle
I want to ride it where I like

(Queen)




Zo is het en niet anders en dus hebben we vandaag fietsen gehuurd om Vancouver een beetje te verkennen. Maar laten we beginnen bij het begin van de dag, het ontbijt dus. In ons hotel wordt een continental breakfast aangeboden tegen een redelijke prijs en dus zijn we in de buurt gebleven. Gewoon geroosterde boterhammen met een beetje smeerkaas of jam en verder alleen een kop thee. Eigenlijk een beetje zoals wij het gewend zijn. Vervolgens zijn we een kop koffie gaan drinken bij (jullie raden het nooit....) Starbucks.
En dat allemaal nog steeds bij ons in Robson Street, zoals gezegd hoeven we voor eten en drinken niet ver de deur uit.
Onderweg probeerde een Jehova getuige midden op straat om zieltjes te winnen en sprak iedere voorbijganger aan, alleen mij liet hij ongestoord voorbij lopen. Na het zien van mijn shirt met het hoofd van Jim Morrison dacht hij waarschijnlijk dat ik toch al niet meer te redden ben. Na de koffie zijn we dus op pad gegaan om twee fietsen te huren, op ongeveer een goed kwartier lopen zit een bedrijfje dat fietsen tegen een voordelige prijs beschikbaar stelt en dus zijn we daar op af gegaan. Twee prima fietsen kregen we mee met sloten en helmen (verplicht in Canada). Ongeveer een halve dag zijn we met veel plezier op onze fietsen door de westkant van de stad gereden.


We zijn begonnen in Stanley Park waar we direct al twee schildpadden in het water op een boomstam tegenkwamen. Verder hebben we onderweg natuurlijk weer zeehonden ontmoet, verschillende soorten vogels in diverse maten en kleuren. Vancouver heeft best veel fietsers en op sommige stukken van de stad zijn prima fietspaden aangelegd. We hebben een mooie route gevolgd langs de kustlijn van de stad en zijn langs onder meer Lost Lagoon, Beaver Lake, Burrard Inlet, Lion's Gate Bride (de kleinere replica van de Golden Gate), Second Beach, Third Beach en de English Bay gekomen. Verschillende mooie parken zijn er waar veel sporters, fietsers, skaters en wandelaars aanwezig zijn. Wat ook opviel is dat er veel mensen vanaf de kade aan het vissen zijn en dat dit over het algemeen allemaal Chinezen zijn. Nadat we de kustlijn verlaten hadden zijn we de stad in gefietst, even een stop gemaakt bij het stadion van de Vancouver Whitecaps (wie heeft daar ook al weer gevoetbald...) voor een foto en daarna dwars door het centrum weer terug.


Zoals ik al eerder vertelde ligt ons hotel in Robson Street, dat is een enorm lange straat en ligt in het hart van het centrum. Daar is echter geen fietspad en dus wisten we niet zeker of we daar wel mochten fietsen. Gelukkig stond aan het begin van de straat een motoragent langs de weg om iemand te bekeuren en dus hebben we het hem maar even gevraagd. Hij stopte direct met het schrijven van zijn proces-verbaal en liet de automobilist wachten om ons uitleg te geven. We mochten daar beslist fietsen maar hij drukte ons op het hart om voorzichtig te zijn omdat de meeste weggebruikers in Vancouver 'idiots' zijn en fietsers regelmatig worden aangereden. Dat was hem zelf namelijk ook al drie keer overkomen. Toen hij ons vroeg waar we vandaan komen liet hij de automobilist nog langer wachten omdat zijn moeder in Friesland geboren is. Haar naam was (ze is namelijk recent overleden) Fetja de Jong. Hij bedankte ons vanwege de belangstelling voor zijn land en zei dat het hem goed deed om Nederlanders op de fiets in Vancouver te zien. Hierna zijn we dus verder door Robson Street gegaan waar we halverwege zijn gestopt om een lekkere crêpe en een vers geperst glas jus te nuttigen. Vervolgens hebben we de fietsen weer teruggebracht en zijn we verder wandelend de stad door gegaan. Marianne heeft nog wat boeken kunnen scoren van haar favoriete (strip)kat Garfield en aan het einde van de middag hebben we lekker op een terras nog wat gedronken. Vanavond zijn we opnieuw bij de Chinees aan de overkant van ons hotel gaan eten. Niet echt chique maar zeer goedkoop en ook erg lekker. Eén ding hebben we de afgelopen jaren wel geleerd, als in een Chinees restaurant ook Chinezen aan het eten zijn dan is het meestal wel goed. Nu even lekker de schoenen uit en voeten omhoog ,tomorrow's a brand new day.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten