vrijdag 5 september 2014

Vancouver Island

Dag 2 Seattle-Victoria (170 mijl)

I`m moving on
I`ll see you somewhere down the line
I`m moving on
We`re looking good and feeling fine
(BB King)





Na een aantal uurtjes geslapen te hebben ziet de wereld er gelukkig heel anders uit en kunnen we weer met frisse moed op pad. Vandaag verlaten we de USA alweer en gaan we op weg naar Canada. Vanuit Seattle vertrokken we om 08.00 uur met de auto naar de havenstad Port Angeles.
Met op de autoradio een Classic Rock zender en muziek van onder meer ZZ Top, Led Zeppelin, BTO, Queen, Stones en Beatles en natuurlijk onderweg een bijna traditionele stop bij Starbucks voor een kop koffie.
In Port Angeles is de veerboot die ons van de USA naar Canada brengt. Omdat deze ferry maar drie keer per dag vaart hadden we reeds vanuit Nederland een ticket voor de tocht gereserveerd en dat was maar goed ook. De vaart van 13.00 uur was vol en de volgende (en laatste) zou pas om 19.30 weer vertrekken. De boottocht gaat over 39 mijl over The Strait of Juan de Fuca en brengt ons van Port Angeles USA naar Victoria Canada, een vaartocht van anderhalf uur. Op het moment dat we onze SUV de boot oprijden horen we als laatste nummer in de USA onze eigen George Baker met Little green bag, vol trots zoeken we na het verlaten van de auto het bovendek op. Halverwege The Strait of Juan de Fuca betreden we Canadees vaarwater en bij het afrijden van de boot staat de Canadese douane ons al op te wachten. Na het beantwoorden van een aantal korte vragen (o.a. waar komen jullie vandaan, waar gaan jullie heen, hoe lang zijn jullie van plan te blijven en wat voor werk doen jullie) mogen we echter verder Canada binnenrijden en zijn we in de plaats Victoria. De uit het verleden aanwezige Engelse invloeden zijn overduidelijk zichtbaar tijdens het korte stukje naar ons onderkomen. Al snel hebben we Paul's Motor Inn bereikt, het motel waar wij de komende twee dagen verblijven. Een eenvoudig motel, zo eentje waar je de auto voor de deur van je kamer kunt rijden. Verder niet echt bijzonder maar het is schoon en in verhouding ook redelijk betaalbaar. Na het uitladen van onze koffers hebben we vanmiddag kort het centrum van Victoria opgezocht en lekker op een terrasje in de zon eerst maar eens genoten van een hapje en een drankje. Verder zijn we langs de havens gelopen en een stukje de stad in. Wat in eerste instantie opvalt is het grote aantal hippies, zwervers, skaters en bedelaars in deze Canadese West Coast stad. En zoals gezegd de Engelse invloeden in grote delen van de architectuur.
Morgen hebben we alle tijd om de stad verder te bekijken en zullen we hiervan verslag uitbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten