woensdag 24 september 2014

Seattle (3e dag)

Dag 21 Seattle (3e dag)

Oh I, can live without the rain
That's falling on my head
Rain, that's falling on my head

(Status Quo)



"My I ask you something, do you think it's gonna stop raining today?" vroeg ik vanochtend aan de serveerster van ons ontbijt. Dit terwijl ik mistroostig vanuit het restaurant van ons hotel naar buiten keek waar de regen met bakken tegelijk naar beneden kwam. "Probably not for the next couple of days, it's been pretty warm so far and we are 'The Rain City. You know it rains about seventy-five percent a year over here". Dat was niet het antwoord waarop we zaten te wachten en het beloofde dus weinig goeds na de regenachtige dag van gisteren. En inderdaad de gehele ochtend bleef het donker en keihard regenen, met paraplu en regenjasjes zijn we even het hotel uitgegaan voor een kop koffie. Gelukkig zitten de koffietentjes in deze stad op vrijwel elke hoek van de straat. Even moest ik weer denken aan dat wat de dame van de douane in New York tegen ons had gezegd over het weer in Seattle maar gelukkig werd het aan het begin van de middag minder slecht en later zelfs nog droog.


Uiteindelijk zijn we nog naar Farmers Market geweest en hebben daar enige tijd rondgelopen tussen alle kleine winkeltjes en handelaars. Enorm grote verse vissen en andere zeevruchten worden daar verkocht. Daarna zijn we op ons gemak eens naar de westkant van de stad gewandeld waar de Space Needle is gevestigd, het op één na hoogste gebouw van Seattle. Vervolgens zijn we met de Mono Rail, ook wel de Sky Train genoemd, weer teruggereden naar de City Center. Ook zijn we nog eens naar de Waterfront gelopen alvorens we de middag hebben afgesloten in (hoe toepasselijk) Pike's Pub. Deze pub met de prachtige naam heeft een ontzettend mooi interieur en diverse leuke zaaltjes en barretjes. Mooie oude posters, foto's en advertenties aan de muur, zelfs in de wc is het daar prachtig. Een waar genoegen om daar de blaas te mogen ledigen. Echt één van de meest fraaie kroegen die ik ooit heb gezien (en dat zijn er toch wel een paar).

Het heeft ook wel iets triest als het in de stad zulk slecht weer is. Daklozen die proberen te schuilen onder een afdak bij de warenhuizen en dan vervolgens door een medewerker van de beveiliging 'vriendelijk' worden verzocht om daar weg te gaan. En zoals ik al eerder aanhaalde heeft Seattle heel veel daklozen en bedelaars, meer dan we ooit gezien hebben in een stad. Bovendien lopen hier in verhouding ook erg veel lunatics op straat. Mensen die hard in zich zelf lopen te praten of keihard te zingen of in een discussie zijn geraakt met een 'imaginary friend', het hele rariteitenkabinet trekt hier aan je voor voorbij. One flew east, one flew west and one flew over the cuckoo's nest....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten