vrijdag 19 september 2014

Savona-Salmon Arm (133 mijl)

Dag 16 Savona-Salmon Arm

The winner takes it all
The loser standing small
It's simple and is plain
So why should I complain

(Abba)



Vandaag zijn we aangekomen in het plaatsje Salmon Arm bij B&B Destination. Deze B&B heeft in respectievelijk 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 bij Tripadvisor de prijs van beste B&B gewonnen en eenmaal hier begrijpen we ook wel waarom. Deze B&B overtreft werkelijk alles, wat een prachtig huis en dito locatie is dit. Het huis is enorm groot en de gehele benedenverdieping is B&B, we hebben hier een prachtige en grote kamer met alles er op en er aan. Vanuit onze slaapkamer kijken we uit over Shuswap Lake en op het moment dat ik met dit stukje bezig ben hoor ik Marianne roepen dat er drie adelaars boven het meer zweven. Het vakantieseizoen loopt hier een beetje op het einde en dus zijn wij momenteel de enige gasten. Onze gastvrouw Toby (or not to be) is van geboorte Zwitsers maar woont hier al 35 jaar en is allervriendelijkst en bovendien erg nijverig. Naast de B&B is ze zowel pedicure als manicure en verkoopt ze ook nog kleding en kunst. Maar laten we eerst nog even de rest van de dag doornemen.

Vanochtend zaten we nog in Savona aan het ontbijt met Amerikanen en Germans. Het eerste wat ik dacht toen ik Duitsers aan de ontbijttafel hoorde was "Don't mention the war" (I did once, but I think I got away with it). John Cleess all over again. Daarna als gebruikelijk weer koffers pakken, tanken en op weg. Het leek vandaag een gemoedelijk dagje te worden. Via Trans Canada Highway 1 zijn we nog een klein stukje noordelijk gereden om vervolgens naar het oosten te koersen. Een rustig tochtje door de bergen met een stop bij Lake Kamloops voor wat foto's en vervolgens weer door. Via Adams River reden we door Squilax en Sorrento naar Salmon Arm.



Voorafgaande aan de rit van vandaag hadden we gezien dat Salmon Arm een laundromat heeft en dus zijn we daar eerst wat kleding gaan wassen. Ook dat moet zo nu en dan eenmaal gebeuren want drie weken is best een lange tijd. Na het wassen en drogen zijn we direct naar onze huidige plaats van bestemming doorgereden en daar hebben we nog lekker een uurtje in het laatste stukje zon van de dag kunnen zitten. Hoger dan hier rijden we Canada niet in want morgen zakken we af naar het zuiden en zetten we langzaam aan weer koers richting USA, wel een heel andere route dan de heenweg natuurlijk. We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten