dinsdag 16 september 2014

Vancouver (derde dag)

Dag 13 Vancouver (3e dag)

Hot town
Summer in the city
Back of my neck
gettin' dirty and gritty

(Lovin' Spoonful)



Het beloofde vandaag wederom een behoorlijk warme dag te worden in Vancouver. Echter naar alle waarschijnlijkheid voorlopig ook de laatste zomerse dag want de komende dagen gaat het volgens de weather forecast regenen. Dus vanwege het warme weer hebben we nog maar eens fietsen gehuurd en zijn we nu een ander deel van de stad gaan verkennen. Eerst zijn we weer een stuk langs Waterfront Road gereden, dit is een deel waar mooie appartementen aan het water liggen met dito jachten in de buurt. Ook is daar de Seabus Terminal van Heli Jet International. Diverse kleine watervliegtuigen stijgen daar op en landen in het water. Er zijn lijndiensten die vluchten maken naar onder meer Powell River en Victoria, handig voor de zakenmensen die snel heen en weer willen reizen. Scheelt wat uurtjes in verhouding met een autorit. Ook is hier een opstappunt voor de enorme cruise schepen die aanmeren, natuurlijk zagen we ook in de haven hier een zeehond zwemmen. Vervolgens hebben we de 'Vancouver Lookout' bezocht. Dit is met 177 meter het hoogste gebouw van Vancouver en vanuit de ronde toren heb je een schitterend uitzicht over de gehele stad en de verdere omgeving.


In de middag kwamen we al fietsend terecht in het oosten van Vancouver waar we via het ook redelijk bekende staande Hastings Street en Pender Street in Chinatown eindigden. Vancouver heeft een enorm hoog aantal inwoners van Chinese oorsprong en Chinatown hier is, na die van San Francisco, de grootste van USA/Canada. Nadat we de fietsen weer goed op slot hadden gezet hebben we ook in deze buurt op ons gemak rondgekeken. Op de weg terug zijn we door de wijk Gastown gekomen, een leuke oude wijk met fraaie oude pandjes. In deze buurt staat ook de zogenaamde Steam Clock. Deze klok (de naam zegt het al) loopt op stoom en op het hele uur laat het een fraai muziekje horen en blaast hij tevens stoom uit. Aan het einde van de middag hebben we de fietsen weer teruggebracht en ons zelf getrakteerd. Bij een restaurantje met de naam The Dutch hebben we een uitstekende pannenkoek gegeten. De eigenaar van deze zaak is in de jaren vijftig naar Canada gekomen om in Nederland de dienstplicht te ontvluchten en hij heeft in 1974 de pannenkoek hier geïntroduceerd.


Begin van de avond hebben we nog eens Robson Street afgelopen en ook in wat zijstraten hiervan gekeken. Vancouver is een mooie en leuke stad, het doet ons een klein beetje denken aan San Francisco. Redelijk relaxte sfeer, omgeven door water en enorm veel horeca door de hele stad. Ook zijn er talloze straatartiesten met diverse met diverse kunstvormen. Maar net als in alle grote steden in de wereld (Vancouver telt 2,3 miljoen inwoners) heeft ook deze stad twee gezichten. Veel bedelaars en daklozen, lunatics en mensen die 's avonds in een portiek slapen. Zowel mannen als vrouwen die in vuilnisbakken op zoek gaan naar eten of plastic flesjes en blikjes vanwege het statiegeld. Daarbij valt ook nog op te merken dat Canada een erg duur land is om in te leven. Nu schijnt het deel waar we in rondtrekken (British Columbia) ook het aller duurste deel van Canada te zijn. De prijs van de huizen en huren is nergens zo hoog als hier. Vanavond moeten we de koffers weer inpakken. Morgen reizen we verder naar het noorden en gaan we de bergen in. Hopelijk is het weer dan niet al te slecht.

NB: En we hebben een winnaar van de laatste huiskamer vraag. Het enige juiste antwoord is inderdaad Ruud Krol.
De beloofde prijs (een glas van mijn beste Whiskey) is, na onze vakantie, op te halen in de Palissander. Gefeliciteerd Kees Snoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten