zaterdag 13 september 2014

Powell River (tweede dag)

Dag 10 Powell River (2e dag)

Well sometimes I got out by myself
And I look across the water
And I think of all the things we're doning
And in my head I paint a picture

(The Zutons)




Vanochtend aan de ontbijttafel keken we uit over het water en de bergen en ik probeerde dit mooie plaatje in mijn hoofd te krijgen om mee naar huis te nemen. Het is tenslotte weer eens iets anders dan de coniferen waar we in onze achtertuin tegen aan kijken.
Ook bij deze B@B is 'the policy' dat met een goed ontbijt de dag beter kunt doorkomen. Allereerst kregen we dus een soort van enorme sorbet met verse vruchten voor ons op tafel gezet. Nadat we deze opgegeten hadden zaten we eigenlijk al een beetje vol maar daar had onze gastvrouw geen boodschap aan, een omelet met ham, kaas en toast volgde er al rap achteraan. Ook de potjes zelf gemaakte jam en honing werden op tafel gezet. Erg lekker allemaal en eigenlijk kwam een stevig ontbijt ons ook wel van pas.
Om 09.00 uur dienden wij ons al te melden bij Desolation Resort om een vijf uur durende kayak tocht te gaan maken door The Okeover Inlet, een uitloop van The Strait of Georgia. Opnieuw onder leiding van een Nederlandse gids genaamd John.

Op de heenweg zagen we zo'n honderd meter voor ons op de weg ineens een ree de bossen uit komen rennen en de weg voor ons oversteken.
Gelukkig was dit op een deel van de weg waar je slechts dertig kilometer per uur mag rijden en is er verder niets gebeurd. De kayak tocht was erg mooi maar ook wel zwaar, een aantal uur zo peddelen valt niet mee als je dit niet echte gewend bent. Onderweg zagen we diverse keren zeehonden in het water maar deze komen niet veel dichterbij dan ongeveer honderd tot honderdvijftig meter. Onze gids vertelde dat dit komt omdat ze het geluid van een kayak niet echt kunnen thuisbrengen. Aan het geluid van een motorboot zijn ze gewend en daar komen ze uit nieuwsgierigheid wel op af. Het geluid van de peddels in het water bij een kayak vinden ze verdacht, dit mede omdat de bouw en omvang van een kayak ook iets van een Orca weg heeft. De angst om prooi van een Orca te worden wint het dus van hun nieuwsgierigheid en daarom blijven de zeehonden op een veilige afstand. Verder zagen we onderweg ook enorm veel kwallen in het water. De meeste hiervan zijn redelijk onschuldig, slechts voor de grote rode exemplaren waren we vooraf gewaarschuwd. Hiervan zijn we er drie tegengekomen onderweg. Ook vloog er weer een adelaar over en op de terugweg liepen drie reeën langs de bosrand aan de kant van de weg.


Na de kayaktocht zijn we doorgereden naar een piepklein plaatsje aan de kust dat Lund heet. Volgens diverse bronnen moesten we absoluut daar koffie gaan drinken en iets lekker eten bij Nancy's Bakery. Dat was inderdaad niet verkeerd, een prima cappuccino en een Chocolate/Almond Bun zo groot als een half bruin. Daarna zijn we even naar de B&B teruggekeerd om ons op te frissen en te relaxen. Vanavond zijn we in Powell River bij een kleine local Mexican gaan eten, prima eten maar ook weer veel te veel voor ons.
Morgen trekken we verder naar het oosten en gaan we naar Vancouver. Benieuwd wat deze stad ons te bieden heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten