dinsdag 9 september 2014

Port Alberni-Campbell River (122 mijl)

Dag 6 Port Alberni-Campbell River

Welcome to my nightmare
I think you're gonna like it
I think you're gonna feel you belong
We sweat and laugh and scream here

(Alice Cooper)



"A nightmare on Elmstreet" was het eerste wat ik dacht toen ik naam van de straat zag waar onze B&B is gelegen. We verblijven de komende drie nachten namelijk in Bed & Breakfast Money Pennies en het adres hiervan is Elmstreet 926 te Campbell River. Gelukkig wordt dit onderkomen gerund door twee vriendelijke dames gerund en heb ik nog geen Freddy Krueger kunnen ontdekken, maar de nacht moet nog komen. De dag begon overigens prima, om 09.00 uur zaten we aan de zelf geroosterde boterhammen in de keuken van ons knusse huisje in Port Alberni. Na het inleveren van de sleutels van onze cabin, werden we enthousiast uitgezwaaid door het beheerders echtpaar van het Somass Motel. De man deed mij denken aan de eigenaar van Arnold uit de seventies serie 'Happy Days', zijn echtgenote gaf ons op de valreep nog wat tips voor onderweg mee.


Na ons vertrek aldaar zijn we eerst nog eens langs de Englisman Fall gereden om daar de midden in het bos gelegen Upper Fall te bekijken, een fraaie waterval. Vervolgens besloten om niet de gebruikelijke Highway te nemen naar onze volgende stopplaats Campbell River maar een B weggetje langs de kust van Vancouver Island, de zogenaamde Seaside Route. Met onderweg vrijwel steeds zicht op de prachtige Street of Georgia. En dus reden we in plaats van op de snelweg nu door een aantal mooie kleine kustplaatsjes als Parksville, Qualicum Beach, Miracle Beach en Comox. In Comox Valley kwamen we uiteindelijk een Tim Hortons tegen waar we een kop koffie en een tosti hebben genuttigd.


Even na 15.00 uur kwamen we dus in Elm Street in Campbell River aan. Na de koffers binnengebracht te hebben zijn we vervolgens langs Eagle Adventures geweest om ons te melden voor de trips die morgen en overmorgen op het programma staan. Morgen gaan we met een boot The Strait of Georgia op voor een Whale Wattching' tocht. Nadat we te horen kregen hoe laat we ons in de haven dienen te melden en wat we moeten meenemen, zijn we op een terrasje in de haven nog wat wezen drinken. Niks mis met het Canadese Lager kan ik jullie melden, het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Vanuit onze mooie kamer in de B&B hebben we uitzicht op de bergen en The Strait of Georgia. Tot zover nog geen sprake van
'A nightmare on Elm Street' maar de nacht moet nog komen.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten