zaterdag 12 september 2015

Dag 9 Cody-Gardiner (142 mijl)

Oh the Yellowstone, oh the Buffalo free
Oh my brother the wolf, my lover the moon
Oh the little one, oh the joy that I felt
Oh the love in my heart, a wilderness song


(John Denver)


Vanochtend reden we al om 08.15 uur uit Cody vandaan om op weg te gaan naar Yellowstone Park. Een tocht die ons weer door de Rocky Mountains bracht, het park ligt echter niet al te ver van de plaats waar we overnacht hebben. Om 09.30 uur verwelkomde een vriendelijke Ranger ons bij de entree van Yellowstone National Park met de woorden: "Your from the Netherlands, welcome in Yellowstone and have a great day".
Met de ontvangen plattegrond van het park gingen we vervolgens op pad.


De eerste stop in het park maakten we bij de zogenaamde 'Mud Vulcano Area'. Dit zijn vulkanische modderbronnen die een temperatuur van bijna 80 graden Celsius kunnen hebben en regelmatig modder opborrelen of de lucht in spugen. Indrukwekkend om te zien, het enige nadeel is wel de lucht die er vanaf komt. Het is een soort van zwavel dat doet denken aan de geur van rotte eieren. Soms was het zaak om bij zo'n bron je adem in te houden. Tientallen van deze bronnen zijn in dit enorme park aanwezig. Om een indruk te geven hoe groot en uitgestrekt het park is, even het volgende: Yellowstone is een park dat bijna 9000 km2 groot is en heeft vijf verschillende in/uitgangen.
In het park ligt (wat ze hier noemen) een meertje. Yellowstone Lake heeft een oppervlakte van 341 km2 en is het hoogst gelegen meer van Noord Amerika. Het is ongeveer 32 kilometer lang en 23 kilometer breed, met een kustlijn van 177 kilometer.
Het is hier allemaal net even iets groter dan het bij ons bekende Wantijpark.


Onderweg zijn we nog wel wat wildleven tegen gekomen maar niets wat we tot op heden nog niet gezien hebben. Voornamelijk bizons, eekhoorns, herten en berggeiten. Voor deze laatste categorie moest ik nog even flink het rempedaal indrukken omdat er een paar midden op een kleine bergweg stonden. Geen beren, wolven, elanden of andere bijzondere diersoorten te zien vandaag. Dit heeft waarschijnlijk ook met de temperatuur te maken.
Het was vandaag 80 graden Fahrenheit, dat is ongeveer 27 graden Celsius. Rekening houdende met het feit dat we vrij hoog in de bergen zijn, is dat een behoorlijk hoge temperatuur. Overdag zullen bepaalde diersoorten zich met deze warmte dus niet laten zien. Wat we, afgezien van verschillende schitterende uitzichten, nog wel hebben gezien zijn verschillende mooie watervallen. The Upper Falls, The Lower Falls en The Tower Fall.
Met name The Lower Falls zijn zeer indrukwekkend, de waterval is 93 meter hoog en dat is toch twee keer hoger dan de bekende watervallen bij Niagara. Maar ook The Upper Falls is met 33 meter zeer fraai om te zien. Aan het einde van de dag zijn we het park uitgereden aan de kant van de staat Montana. We overnachten vandaag in deze staat in het dorpje Gardiner. Dit ligt op vijf mijl van het park zodat we morgenochtend weer op tijd een ander deel van het Park kunnen gaan bekijken. Daarna rijden we door naar een andere uitgang van het park, namelijk bij het plaatsje West Yellowstone. Daar blijven we twee nachten slapen. Helaas is daar geen Internetverbinding zodat we ons pas weer over twee dagen kunnen melden. Hopelijk tot dan allemaal. Greetings from Montana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten