vrijdag 18 september 2015

Dag 15 Salt Lake City-Moab (308 mijl)

First there is a mountain
Then there is no mountain
Then there is


(Donovan)

Een lange maar prachtige rit hebben we achter de rug, zelden hebben we op Interstates gereden waar de omgeving en het uitzicht zo mooi is als in Utah. Voor het verlaten van Salt Lake City hebben we eerst nog een Walmart bezocht voor wat boodschappen. In ons motel in Moab blijven we namelijk drie nachten en er is geen ontbijt bij inbegrepen.
Na het nodige eten/drinken te hebben ingeslagen en het onvermijdelijke kopje koffie bij Starbucks, zijn we op weg gegaan. Vanuit Salt Lake City reden we over de Intestate 15 South door Utah om vervolgens, via een klein stukje Highway, de Interstate 50 East te nemen naar het kleine stadje Moab. Even voor de beeldvorming, de oppervlakte van de staat Utah is twee keer zo groot als dat van Nederland.

Utah ligt eigenlijk tussen respectievelijk de uitlopers van de Rocky Mountains en de Grand Canyon in. De gehele weg hebben we dus eigenlijk dwars door het gebergte heen gereden waar niets anders te zien is dan een lange weg en de woeste natuur. Met de bergen vlak naast ons, de opkomende zon en dan ook nog Tequila Sunrise op de radio.
Wat kan een mens nog meer verlangen....
Zoals gezegd was het vandaag en lange rit en ook is er op enig moment op een traject van 109 mijl dat wij reden,geen benzinepomp te bekennen. Ook geen andere vorm van verkoop gedurende een groot deel van de rit. De bergen veranderen ook heel langzaam aan van kleur en hoe dichter we bij Moab kwamen, des te roder kleurde de omgeving.
Veel Westerns zijn dan ook opgenomen in Utah, zoals Rio Grande, How the west was won, Billy the Kid, Butch Cassidy & the Sundance Kid maar ook Planet of the Apes en delen van Back to the future en Indiana Jones The last crusade om maar een paar voorbeelden te noemen. Morgen dienen we ons al om 07.30 uur te melden voor een (ochtend)tocht met een boot en vervolgens met een jeep. Een gids zal ons dan wat van de bijzonderheden hier laten zien. Nu maar eens kijken of in dit kleine plaatsje ook nog een fatsoenlijke eettent te vinden is. Op de televisie zenden ze hier op dit moment nog The Partridge Family uit. David Cassidy all over again. Morgen horen jullie meer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten