zondag 20 september 2015

Dag 17 Moab (3e dag) 119 mijl

Shoe fly, dragon fly
Get back to your mother
Pick up a flat rock
Flat it across Green River


(Creedence Clearwater Revival)


Green River is een zijtak van de Colarado River, vanaf één van de uitzichtpunten in het National Park Canyonlands hadden we een mooi uitzicht hierop. Tussen alle rode rotsen en bergpartijen zie je deze rivier liggen die aan de groene begroeiing aan de oever zijn naam te danken heeft. Vandaag hebben we het wat rustiger aan gedaan na de slijtageslag van gisteren.

In Canyonlands hebben we een aantal bezienswaardigheden bewonderd met als hoogtepunt de Mesa Arch, bijgenaamd 'The Island in he Sky'. Dit is een enorme stenen boog die aan de rand van een afgrond staat, wanneer je daar naar beneden kijk (er is geen afrastering)dan zie je alleen maar honderden meters afgrond onder je.
Verder was het Grand View Point ook indrukwekkend, hier vandaan heb je echt een honderd kilometers ver panoramisch uitzicht over het grillige landschap van de staat Utah.

Op de terugweg hebben we het State Park van Dead Horse Point nog even aangedaan. Bij deze afgrond is de slotscène van de film Thelma & Louise opgenomen. Het moment dat ze geen kant meer op kunnen en geen andere oplossing zien dan vol gas te geven en met hun auto van de rotsen te scheuren, zo het ravijn in. Volgens het verhaal wilden ze het naar beneden storten van de auto filmen maar is deze scene twee keer mislukt. Vanwege de hoge kosten heeft de producent toen besloten om de derde keer het beeld maar stop te zetten als de auto er net afrijdt en nog in de lucht hangt. Kijk dat soort wetenswaardigheden pak je dan toch maar weer mooi mee...

Zoals gezegd hebben we het verder rustig aan gedaan vandaag, in de namiddag hebben we even gezwommen in het aanwezige zwembad bij ons motel. De temperatuur was vandaag in de zon opgelopen tot 35 graden Celsius. Verder moest er ook nog wat was gedaan worden in de hier aanwezige Laundromat, zodat we ook de laatste paar dagen nog iets schoons kunnen aan trekken. Morgen rijden we terug richting Denver maar maken, vanwege de lengte van deze rit, nog een tussenstop in Grand Junction. Weer weg van de parken, bergen, mooie natuur en helblauwe lucht. Natuur is mooi maar het kan soms ook teveel zijn, ik begin weer te verlangen naar de geuren en kleuren van het stadse leven. De uitlaatgassen, opgedroogde urinelucht uit oude urinoirs en de portieken, het drukke verkeer en de bedelaars en zwervers op de hoeken van de straten. Denver here we come.......!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten