dinsdag 8 september 2015

Dag 4 Estes Park- Hot Springs (373 mijl)

We're on a road to nowhere
Come on inside
Takin' that ride to nowhere
We'll take that ride

(Talking Heads)






Daar leek het vandaag behoorlijk op, eindeloze wegen 'as far as the eye can see' en alsmaar rechtdoor. We hadden nu een zogenaamde 'reisdag'. Om onze volgende overnachtingsplaats te bereiken moesten we flink gas geven. Van de staat Colorado, door een stuk van Wyoming om vervolgens via een flink stuk van Nebraska te eindigen in South Dakota. Een behoorlijke trip dus. Waarom dan niet eerder gestopt om een deel van de eerder genoemde staten te bekijken, zal de trouwe lezer van ons weblog zich afvragen...... Welnu omdat deze delen van de genoemde staten niet echt interessant genoeg zijn om te bekijken, dit idee werd ook bevestigd door hetgeen we onderweg gezien hebben.
Het eerste uur van de reis was nog wel erg mooi. Vanuit Ester Park hebben we Highway 34 East genomen richting het plaatsje Cheyenne in Wyoming. Deze Highway 34 is eigenlijk een grote afdeling vanuit de Rocky Mountains naar het veel vlakkere Wyoming. Tussen bergpartijen door en langs rivieren is het meer afremmen geblazen dan gas geven. Veel mooie natuur gezien en ook herten die langs de kant van de rivier aan het drinken zijn. Helaas zie je ook regelmatig dode dieren langs de weg liggen, een vos, wasberen en herten om zo maar wat te noemen. Na ongeveer anderhalf uur denderden we Wyoming binnen om kort daarna een eerste stop te maken in het plaatsje Cheyenne. Op de kaart zag het er uit als een plaats van redelijke importantie, echter bij het binnenrijden bekroop ons al enig gevoel van twijfel. Ons navigatiesysteem stond afgesteld op het 'stadscentrum' maar toen de vriendelijke stem ons vertelde dat we de bestemming bereikt hadden zagen we niets bijzonders. Na enig rondrijden zijn we uiteindelijk bij een benzinepomp gestopt en heeft een lokale (maar vriendelijke) hillbilly ons de weg gewezen. Daarbij keek hij echter al met een blik van 'wat moeten jullie daar nu zoeken'. Dat werd ons als snel duidelijk, het centrum van de stad is net iets groter dan het Statenplein in Dordrecht en alles was dicht. Dat laatste is waarschijnlijk nog steeds vanwege Labor Day Weekend, zelfs een kop koffie hoorde helaas dus niet tot de mogelijkheden. Het enige dat open was, was een enorme cowboylaars die midden we midden in de stad tegenkwamen.
Dus maar weer verder gereden, dwars door Wyoming op weg naar de staat Nebraska. Onderweg in Wyoming was niet veel meer te zien dan kilometers lange (en buitengewoon dorre) grasvelden. De reden hiervan is ongetwijfeld dat het hier om een tornadogebied gaat, men zal dus voorzichtig zijn met het bouwen van huizen en/of andere gebouwen. Ook Nebraska gaf een zelfde beeld, kilometerslange wegen waar je nauwelijks iets anders ziet dan ellenlange dorre grasvelden, ook een mede weggebruiker is daar een zeldzaamheid. Gezien de duur van de rit hebben we toch een korte pauze in het plaatsje Scotsbluff ingelast. Veel meer dan de plaatselijke MacDonalds was er ook niet te vinden maar in ieder geval toch iets te eten en drinken en ook een toilet was erg welkom. Het toilet doet in deze staat trouwens tevens dienst als "Tornado Shelter" dat werd in ieder geval duidelijk aangegeven. Dat zal me een belevenis zijn zeg, gezellig met zijn allen schuilen op het toilet van een fastfoodketen en wachten tot de storm is overgetrokken. Gelukkig werd het, naar mate we noordelijker in Nebraska kwamen, iets groener en doken er ook weer wat bergen op. Uiteindelijk bereikten we aan het einde van de middag de staat South Dakota en kort daarna Hot Springs waar we zouden overnachten.
Hot Springs ligt in de Black Hills van South Dakota en is ook een klein plaatsje waar we alleen maar blijven om te slapen. Morgen gaan we verder en hopen we weer wat bijzondere dingen te zien, als dat het geval is dan laten we jullie het als eerste weten..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten