dinsdag 8 september 2015


Dag 5 Hot Springs-Rapid City (137 mijl)


Washington, Jefferson
Watch out baby, cause here I come
Abraham, Theodore
You know you'll see my ugly mug up on Mount Rushmore

(Ian Hunter)



Na de relatief saaie reisdag van gisteren hebben we vandaag een geweldige dag gehad waarbij we erg veel bezienswaardigheden zijn tegengekomen. Vanuit Hot Springs zijn we direct naar Wind Cave National Park gereden, dit park ligt in het zuidwesten van South Dakota. Al vrij snel na het binnenrijden van dit natuurgebied zagen we langs de kant van de weg diverse Prairie Dogs lopen en/of nieuwsgierig op hun achterpoten zitten en om zich heen kijken. De Prairie Dog ziet er uit als een enorme grote marmot en worden zo genoemd vanwege het blaffende geluid dat ze maken. Kort na Wind Cave National Park volgde Custer State Park al. Hier reden we tijdens de daar door ons gereden 'Wild Life Loop' tegen een kudde Buffalo's aan, bij ons beter bekend als bizons. Indrukwekkend grote beesten waar bij het binnenrijden van het park voor wordt gewaarschuwd dat ze erg gevaarlijk kunnen zijn. Zaak is het om dus niet te dicht bij ze te komen, toch heeft Marianne nog wel een goede foto van ze kunnen maken.



Verder kwamen we nog Pronghorns tegen een soort kruising tussen een hert en een antilope met twee naar binnen gedraaide hoorns op hun kop. Tevens zagen we op diverse plaatsen in het gebied zogenaamde "Burros", bij ons beter bekend als ezels.
Ze trokken zich in ieder geval nergens iets van aan en bleven gewoon midden op de weg staan en leken zeer gewend aan publieke belangstelling. Vervolgens hebben we daarna de 'Needles Highway' gevolgd, een route dwars door de bergen waarvan de toppen veel weg hebben van dikke naalden. Tijdens deze tocht kom je over wegen waarbij ze door de bergen heen drie verschillende tunnels hebben uitgehakt, deze zijn zo laag en smal dat je er maar net met je auto door kunt rijden.
Een prachtige route waarbij we diverse keren gestopt zijn om van de schitterende vergezichten te genieten.



Vanuit Custer State park was het nog slechts 16 mijl naar Mount Rushmore en dus zijn we aan het einde van de middag direct naar dit nationale monument doorgereden. Tussen 1927 en 1941 is door invloedrijke politici een start gemaakt met dit project en met de hulp van vierhonderd arbeiders werd toen een begin gemaakt van dit historische werk. Uit een bergpartij in de Black Hills zijn de gezichten van vier belangrijke Amerikaanse presidenten gehakt. Te weten Thomas Jefferson, George Washington, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln, het symboliseert de eerste 150 jaar van de geschiedenis van Amerika.
Elk uitgehakt hoofd in de bergtop is zo'n achttien meter lang, op het pad er naar toe staan pilaren met alle namen en vlaggen van de staten van Amerika en het jaar van hun toetreding tot de USA. Al met al dus een zeer geslaagde dag, tegen het begin van de avond bereikten we ons hotel genaamd La Quinta Inn & Suites in Rapid City. Ook dit was een aangename verrassing voor ons. Sliepen we gisteren nog in een "Norman Bates achtig" motel langs de kant van de weg, nu hebben we en hotel met maar liefst twee kamers en deze zijn zo groot dat we makkelijk verstoppertje kunnen spelen. Ik ga zo maar eens kijken of ik Marianne nog kan vinden.......



NB:Huiskamervraag

Voor de muziekliefhebber is deze vraag eigenlijk te makkelijk maar is stel hem toch maar. Welke band heeft een lp hoes die is geinspireerd op de beeltenissen van Mount Rushmore ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten