maandag 21 september 2015

Dag 18 Moab-Grand Junction (142 mijl)

I touch no one
And no one touches me
I am a rock


(Simon & Garfunkel)

Vanochtend hebben we nogmaals een aantal rotsen in Arches Park bezocht, dit omdat de eerder daar genomen foto's van vanwege het tegenlicht niet helemaal zijn geworden zoals Marianne in gedachten had. Aan het einde van de ochtend hebben we bij de Gravery Bakery in Moab nog een kop koffie gedronken en daarna de auto weer vol benzine gegooid en wederom op pad.
We hebben de eerste veertig mijl Highway 128 gevolgd, deze weg loopt door de bergen en parallel aan de Colorado River. Een mooie en rustige route dus waar maar weinig verkeer gebruik van maakt. De radiozender die ons vergezelde draaide nummers die je in Nederland zelden of nooit meer in de ether hoort, zoals onder meer Time has come today van The Chamber Brothers en The Cisco Kid van War, dat laatste nummer hoorden we overigens net voordat we het plaatsje Cisco in Utah passeerden. Toeval bestaat niet zegt men dan.....

Verder was het min of meer een reisdag vandaag. Na het verlaten van de Highway hebben we nog een mijl of tien over een verlaten weg gereden die we niet eens op de kaart konden terugvinden. Een behoorlijk grote roofvogel scheerde tevens over onze auto hee, vermoedelijk op zoek naar een prooi. Vervolgens zijn we de Interstate 70 East opgedraaid richting Grand Junction. Rond 13.30 uur reden we de staat Colorado weer binnen en een half uurtje later hebben we nog een stop gemaakt om op een zogenaamde 'Rest Area' te gaan picknicken. We zijn inmiddels ingecheckt in het Econo Lodge Hotel in Grand Junction en hebben hier een mooie grote kamer voor een spotprijsje. Morgen nog redelijk lange rit voor de boeg en dan zijn we in Denver voor de drie laatste dagen van onze reis. We zijn nieuwsgierig naar wat voor soort stad Denver is, jullie gaan het nog van ons horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten