woensdag 9 september 2015

Dag 6 Rapid City-Badlands-Rapid City (168 mijl)

I believe in that faith can save me
I believe in the hope
And I pray that someday it me raise me
Above these Badlands


(Bruce Springsteen)

Vandaag onze tweede dag in Rapid City. Op het programma stond een trip naar de "Badlands" in het Zuidwesten van South Dakota.Een natuurgebied en National Park. Miljoenen jaren geleden was op deze op deze plaats nog zeewater maar sinds dat verdwenen is bleef er nog slechts een vlakte over met veel bergen (Black Hills) en wat kleine riviertjes die alleen gevuld zijn indien het veel sneeuwt of regent. Veel bergen in deze Badlands hebben vanwege de daar aanwezige mineralen verschillende kleuren, kenmerkend zijn de bergen met rode horizontale strepen. Afgezien van wat gras is er verder weinig groen aanwezig, de vlakke delen naast de bergen zien er voornamelijk uit als steppen. Hier komt de al eerder genoemde Prairie Dog veel voor, hiervan hebben we er dan ook weer veel gezien. Daarnaast zijn er diverse wandelroutes door het gebied waar je verschillende soorten fossielen kunt vinden. Dit hebben wij maar niet gedaan aangezien we zo langzamerhand een leeftijd bereiken dat we zelf tot de fossielen gaan behoren.......


Verder wordt ook gewaarschuwd om niet van de paden af te gaan vanwege de aanwezigheid van ratelslangen. Daarnaast zouden in het gebied ook adelaars en coyote's hun habitat hebben maar wij zijn ze vandaag helaas niet tegen gekomen.Een dier dat we wel tegenkwamen en nog niet ieder hadden gezien was de Bighorn Sheep. Ze lijken een beetje op een Ram maar hebben korter haar en kunnen op zowel gras als in de de bergen leven.

Nadat we door de Badlands zijn heen gereden hebben we het plaatsje Wall nog even aangedaan. In dit kleine dorpje is een deel dat 'Wall Drug' heet het is een soort van winkelcentrum maar dan in de geest van het oude Western tijdperk.
Met saloons, drug stores, western stores, een oude chapel etc. Of je in een aflevering van Gunsmoke zit en op elk moment sheriff Matt Dillon tegen het lijf kan lopen. In de saloon hebben we een stop gemaakt voor koffie met een stukje home made pie. Vanmiddag hebben we het centrum van Rapid City nog bezocht. Niet een erg grote stad, met slechts 67.956 inwoners wat populatie betreft een stuk kleiner dan ons geliefde Dordrecht. Echter na Sioux Falls is het toch de grootste stad van South Dakota. Nu is South Dakota met in totaal 824.082 inwoners ook niet een heel dicht bevolkte staat.
Morgen trekken we naar het noorden van Wyoming, als we iets bijzonders tegenkomen horen jullie het weer als eerste.


Huiskamervraag:

De huiskamervraag van gisteren was zo makkelijk dat ik al een antwoord kreeg via facebook voordat ik de vraag gesteld had (way to go Floris)......
Dan maar en nieuwe huiskamervraag. Vandaag waren we in de Badlands van South Dakota. Welke historische gebeurtenis heeft hier op 29 december 1890 plaatsgevonden en welke band heeft hier over gezongen en daarmee een behoorlijke hit gehad (vijf weken op nummer 1 in onze top 40).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten