vrijdag 11 september 2015

Dag 8 Rapid City-Cody (210 mijl)

Desperado
Why don't you come to your senses
You've been out ridin' fences
For so long

(Eagles)

We zijn inmiddels gearriveerd in Cody, Wyoming. Dit stadje is genoemd naar William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Zijn persoon is nog alom aanwezig hier maar daarover later meer. Eerst nog even terug naar gisterenavond, Marianne en ik hadden beiden trek in een bord pasta en dat is ook prima gelukt. Via een aantal recensies op het Internet kwamen we terecht bij een restaurant dat luistert naar de naam Frackelton's. Heerlijke vers gemaakte pasta en de koudste Corona die ik ooit heb gedronken, compleet met het bijbehorende limoentje. Ik kan het jullie aanraden, mochten jullie ooit in de buurt zijn van Sheridan, Wyoming ze zitten op North Mainstreet 55.


Dan weer terug naar de dag van vandaag. Het grootste deel van de dag hebben we weer secundair gereden. Vanuit Sheridan hebben we Highway 14 naar het westen genomen, we zitten nu net onder de grens van Wyoming met Montana. Vanochtend zijn we door Bighorn Canyon getrokken, natuurlijk kwamen we hier weer de zogenaamde Bighorn Sheep tegen. Op enig moment moest ik zelfs nog op de rem gaan staan omdat twee herten net voor onze auto de weg overstaken. Zoals de meeste Canyons was de weg regelmatig steil omhoog waardoor de motor overuren moesten maken (gelukkig hebben we een four wheel drive) en dan weer zo steil naar beneden dat je in plaats van gas geven slechts de rem moest gebruiken.
Het was wel een prachtige route en met radio Eagle 104,1 op werd het nog leuker onderweg.
Na ons al 'verlekkerd' te hebben aan muziek van de Doors, Stones, Bob Seger, Hall & Oates, Ram Jam en de Allman Brothers, kwam om klokslag 12.02 uur opnieuw een Nederlandse band langs. De Golden Earring met Twilight Zone en nog wel een lange uitvoering, altijd lekker. Begin van de middag reden we naar Devils Canyon, dit ligt net over de grens van Wyoming met Montana. Een werkelijk schitterend uitzicht, zo mooi dat het waarschijnlijk niet in een foto te vatten is maar Marianne heeft het toch geprobeerd.
Helaas was het daar niet mogelijk om in mijn karate pak een foto te maken, het is afgebakend door hekwerk en het is veel te gevaarlijk om je daar buiten te begeven.
De canyon is behoorlijk steil en honderden meters diep.


Na dit kleine stukje Montana (we komen nog terug in deze staat) zijn we weer omgekeerd en naar Wyoming terug gereden. Uiteindelijk bereikten we rond 14.30 uur het plaatsje Cody, zoals gezegd genoemd naar Buffalo Bill. Cody is zo'n beetje het laatste stadje voor Yellowstone Park. Het is hier dan ook ontzettend druk en overal zie je bordjes met de tekst "NO VACANCY". De hotels en motels zijn dan ook behoorlijk duur, maakt niet uit hoe eenvoudig ze zijn. Gelukkig hadden wij een klein motelletje weten te reserveren, het is wat aan de kleine kant maar ach het is schoon en slechts om te slapen. Verder is hier is ook nog een echt oud Western dorp aanwezig dat te bezichtigen is. Veel originele attributen vanuit deze tijd zijn bewaard gebleven en tentoongesteld, ook de oude houten huizen, winkels en een saloon zijn nog aanwezig. Zelfs op de bijbehorende begraafplaats hebben wat oude 'revolver helden' hun laatste rustplaats gekregen. Na hier een klein uurtje te hebben rondgelopen zijn we naar een Wallmart gegaan om wat boodschappen te doen. Amerika blijft een geweldig land om rond te reizen maar aan sommige dingen zal ik wel nooit wennen. In de supermarkt loop een kerel zijn boodschappen te doen en hij ziet er uit als Old Shatterhand maar dan met een lange grijze paardenstaart vanonder zijn cowboyhoed vandaan. Waar sommige mensen een mobiele telefoon aan hun riem hebben hangen, had hij echter een holster met een pistool er in. Dat mag hier allemaal maar vijf minuten later wil ik een biertje kopen en dan willen ze je legitimatiebewijs zien........ USA olé olé. Ik zou zeggen Donald Trump doe er wat aan !!!
Morgen een korte rit en dan zijn we in Yellowstone Park, Yogi Bear wacht daar op ons.


Huiskamervraag:

Omdat jullie lezers het zo leuk vinden en mijn mailbox dagelijks overloopt met goede en foute antwoorden doe ik er nog eentje. Zie onderstaande foto, aan welke band doet dit jullie denken.......?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten