woensdag 23 september 2015

Dag 20 Denver (2e dag)

You won't need a cab to find a priest
Maybe you should find a place to stay
Some place where they never change the sheets
And just roll around Denver all day


(Warren Zevon)

Vandaag zijn we in downtown Denver geweest. Omdat Denver 1610 meter boven zeeniveau ligt is de bijnaam van de stad de Mile-High City. Door dit niveau is het tevens één van de hoogst gelegen steden van Amerika. Met ongeveer 664.000 inwoners is het wat betreft de populatie de 21e stad van de USA. Op het eerste gezicht lijkt de stad op veel andere grote Amerikaanse steden die wij hebben gezien. Veel daklozen, zwervers en bedelaars zijn in het centrum aanwezig, veelal op de hoek van de straat en bij verkeerslichten proberen ze aan wat geld te komen. Af en toe geven we iemand wat maar helaas kun je niet iedereen helpen. Vandaag stond er een vrouw met een pas geboren baby met al haar spullen om hulp te vragen, dan voel je jezelf toch wel rijk als je net bij Starbucks voor de zoveelste keer koffie met cake op hebt. Nu we het er toch over hebben, Starbucks vind je hier ook genoeg. Alleen al in het centrum van Denver zitten er vijftien vlak bij elkaar.
Ook zijn de mensen hier (maar ook in de andere staten die we recent bezocht hebben)gek op tatoeages, het liefst veel en op zo veel mogelijke verschillende lichaamsdelen. De nek is erg populair maar ook de schedel doet mee, de voor en achterkant van de benen, zowel boven als beneden maar ook de binnenkant, en het liefst zo groot en opvallend mogelijk. Er lopen hier zowel mannen als vrouwen rond die verdacht veel weghebben van de muren van de Sixtijnse Kapel.

Afgezien daarvan hebben we ook nog wat andere bezienswaardigheden te melden. We hebben onder meer gewandeld door het oude city centrum van Denver genaamd Larimer Square, dat is de plek waar het in het verleden ooit allemaal begonnen is. Verder zijn we op Capitol Hill geweest, hier staat het prachtige State building van de staat Colorado. Daar vlak bij is ook het fraaie gemeentehuis van Denver. Ook het stadion Coors Field van het baseball team van de Colarado Rockies ligt midden in de stad en hebben we gezien. Verder zijn we langs het oude Union Station gekomen, dit het lokale oude en klassiek gebouw van de US spoorwegen.
En voordat we zijn gaan eten hebben we nog wat tijd doorgebracht in het Civic Center Park, een oase van groen en rust in het hartje van deze drukke stad. Ineens loop of zit je dan tussen mooie fonteinen, bloemen en grasvelden met konijnen en eekhoorns vlak in je buurt. Morgen alweer onze laatste dag hier, we melden ons dan nog een laatste keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten