donderdag 17 september 2015

Dag 14 Salt Lake City (2e dag)


Down in Utah
The guys and I dig a city called Salt Lake
It's got the grooviest kids
That's why we never get tired of
Salt Lake

(Beach Boys)

Vandaag konden we de auto laten staan en hebben we te voet Salt Lake City verkend.
Na ons ontbijt zijn we omstreeks 09.30 uur op pad gegaan, het was nog redelijk bewolkt maar wel droog. Echter rond 10.00 uur brak hier de zon door en een uur later liepen we weer in de regen te wandelen. Dit weerbeeld bleef de hele dag zo, soms in je t-shirt en even later snel je regenjack aantrekken. Maar over het algemeen was het redelijk goed te doen vandaag en hebben we veel gewandeld.


Salt Lake City kent een rechthoekig stratenstelsel, dat wil zeggen dat alle straten recht van Noord naar Zuid of van Oost naar West lopen en naast staatnamen ook nummers kennen. Een beetje zoals Manhattan dat in New York heeft maar verder houden de vergelijkingen dan wel op, of het moet zijn dat er hier ook aardig wat zwervers/bedelaars rondlopen. Het beginpunt van alle straten ligt Down Town en heet Temple Square. Hier ligt ook de hoofdzetel van de Mormoonse kerk en deze heeft daar dan ook aardig wat imposante gebouwen en kerken staan. Salt Lake City is de thuishaven van 'The Church of Jesus Christ of Latter-days Saints' zoals het hier door de mormonen wordt genoemd. De bekendste mormonen familie, The Osmonds, komen van oorsprong ook uit de staat Utah. Ook het straatbeeld geeft wel een indruk van het geloof van een hoop inwoners, jonge echtparen met vijf kinderen of meer is eerder regel dan uitzondering.
Ook hebben de meeste mannen hetzelfde kapsel als John-Boy Walton. In tegenstelling tot de kapsels, is hun kerk is wel mooi en erg indrukwekkend om te zien.


De wandeling bracht ons verder door het zogenaamd 'capitol district' een fraaie buurt met mooi oude huizen die (scheef) tegen een redelijk steile heuvel zijn aangebouwd.
Boven op deze heuvel ligt het Capitol of te the State building, dit gebouw heeft op het eerste gezicht aardig wat weg van het Witte Huis. Verder viel het ons op dat de stad ook behoorlijk schoon is en er een sterke afwisseling is van fraaie klassieke oude panden en de onvermijdelijke nieuwbouw. Rondom de binnenstad zijn bijna alle mooie en belangrijke gebouwen te bewonderen, de City Town Hall, de State Court en de Salt Lake University.
Twee dagen in deze stad is voor ons echter lang genoeg geweest. Morgen vertrekken we naar Moab en hier zullen we drie nachten blijven. In de omgeving van Moab zijn diverse parken en natuurgebieden te vinden en gaat onze laatste week hier in de USA al weer in. We blijven jullie op de hoogte houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten