zondag 13 september 2009

Yosemite Park




Bij het starten van de auto hoorde ik via de autoradio direct de tonen van het Monkees nummer I'm not your steppin' stone (b-kantje van de single ....?) Over PJM radio 105,9 hoor je mij in ieder geval niet klagen, een prima zender met veel jaren zestig en begin jaren zeventig muziek.

Vandaag zijn we vanuit Oakhurst naar Yosemite Valley gereden, het national park dat ongeveer veertien mijl hier vandaan ligt. Yosemite is ook weer een park met vele hectaren natuurschoon, het is echter ook iets commerciëler en dus drukker dan de vorige parken die we bezocht hebben.

Wat hier opvalt is de diversiteit van het landschap, soms woest, soms groen, soms rotsen en enorme bomen maar soms ook watervallen die je onderweg tegenkomt. Gezien de extreme warmte en droogte die de laatste weken het weerbeeld overheersen is echter een aantal van deze watervallen momenteel droog. Gelukkig hebben wij er nog wel eentje kunnen vinden die niet opgedroogd is. Verder ging de tocht weer dwars door de bossen en langs hoge bergtoppen en langs diepe afgronden. Zaak dus om geconcentreerd te blijven rijden en je aan de geadviseerde snelheid te houden, één stuurfoutje en je kunt plotseling honderden meters het ravijn in storten.

Het uitzicht op één bepaald punt in Yosimete Valley maakte de tocht echter meer dan waard, een uitzicht zo ver en mooi dat het niet lukt om dat op een foto vast te leggen.

Vanvond zijn we weer even in Oakhurst geweest, naast ons hotel is een kroeg genaamd Dirty Donkey ("bikers are welcome" hangt op een bordje aan de muur). Twintig meter verder zit een Laundromat waar wij onze was hebben gedaan. Voor een paar dollars mag je een grote wasmachine gebruiken, je koopt ook wat waspoeder en draaien maar. Daarna kun je voor
$ 0,25 ook nog gedurende vijf minuten gebruik maken van een droger. We lopen er nu dus weer schoon en netjes bij.

Na het wassen zijn we aan de overkant van de weg (de Higway 41 die dwars door Oakhurst loopt) gaan eten in Katie's Country Kitchen. Voor de mensen die vroeger naar Happy Day's hebben gekeken, het interieur lijkt verdacht veel op dat van Arnold's. Maar Katie serveerde een prima New York Steak en de cheese cake na afloop was ook uitstekend.

Morgen vervolgen we onze weg naar Lake Tahoe, een lange en lastige rit die weer dwars door het gebergte gaat. Indien er daar ook weer wireless Internet is zullen we ons vanuit daar weer melden. Misschien tot dan maar hoe dan ook groetjes van ons uit de States.


Huiskamervraag:

De hele dag was op hier de lokale tv een serie te zien die in de jaren zestig en begin jaren zeventig ook bij ons behoorlijk polulair was. Wij zagen tijdens de openingstune van een aflevering dat deze serie zich afspeelt bij onze bestemming van morgen Lake Tahoe.
De vraag is natuurlijk over welke serie gaat het hier. Hij is misschien niet makkelijk en dus mogen er wat mij betreft hulpmiddelen worden ingeschakeld. Een kleine tip, bij ons zond de KRO de serie uit. Ik ben benieuwd of iemand weet welke serie dit is. Mocht het te moeilijk zijn dan hoor ik het graag en zal ik nog een extra tip geven waardoor het voor de kenners ineens een stuk makkelijker zal worden.





3 opmerkingen:

  1. Goeiemorgen beste luisteraars de A kant van de Monkees is I'm a believer en de serie in lake tahoe is natuurlijk Bonanza en de vriendin van je moeder dat weet ik nog niet[Kees zit namelijk in Parijs] groetjes van de familie Emans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat de de vriendin van de moeder van de schrijvert voor mij ook onbekend zal blijven....onze hoop ligt bij Arie J en Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto trouwens, met die old timer voor de winkel...;)

    BeantwoordenVerwijderen