maandag 7 september 2009

Palm Springs


Vanmorgen nog de Zoo in San Diego bezocht en vervolgens begin van de middag ongeveer 200 kilometer naar het noord-oosten gereden op weg naar Palm Springs. De weg ging echt tussen de bergen van het zonnige California door, onderweg niet veel meer dan rotsen, zand, zon en natuurlijk de highway.

Met op de radio muziek van o.a. Elo, Yes, Clapton, CCR en Eric Burdon (Spill the wine) reden wij het laatste stuk naar het snikhete Palm Springs. Palm Springs is midden in de woestijn, tussen de bergen gelegen en is vooral bekend omdat daar een deel van de "rich en famous" van California woont. Het is een beetje het "Zuidhoven" van California.

In de zomer loopt de temperatuur op tot 40 graden (celsius) en 's winters is het er overdag toch ook nog een graadje of 20 tot 22. Geen hoogbouw te bekennen in Palm Springs, veel bungalows en huizen met oprit, brede wegen en straten en grote en dure auto's.

Alle horeca gelegenheden hebben een terras met aan de gevel een soort van sprinkler installatie waaruit verdampt water gespoten wordt om het terras en zijn bezoekers een beetje koel te houden. En waar je ook loopt overal zie je de bergen om je heen.'

Vanavond down town geweest om het centrum te bekijken en een hapje te eten.

Morgen vroeg ontbijten en daarna gaat de reis richting Las Vegas. Leuk om Palm Springs gezien te hebben maar één dag hier is lang genoeg. In deze hitte doe je niet al te veel.


Huiskamervraag:

Welke popster uit de sixties is nog een aantal jaar burgemeester geweest van Palm Springs?

(wie weet het antwoord zonder het te na te kijken). Morgen volgt het antwoord.

3 opmerkingen:

  1. Nou, dat ziet er allemaal niet vervelend uit...Het antwoord op de quizvraag moet ik schuldig blijven (Floor weet het wel volgens mij) maar ik ben wel benieuwd wat het antwoord is.

    Geniet er nog maar lekker van!

    Groet, Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh wat heb je allemaal veel tekst ,dat je nog zoveel tijd hebt om te tikken pfffffffffff maar wel leuk groetjes Andot

    BeantwoordenVerwijderen