vrijdag 11 september 2009

Op weg naar Sequoia Kings Park






Vanmorgen weer ontwaakt in Stone Pipe Wells, het is bij het naar buiten lopen net of we midden in een aflevering van "het kleine huis op de prairie" zitten. Ik zoek snel de horzizon of naar Charles Ingalls en zijn familie maar die kan ik nergens vinden. Het ontbijt was prima verzorgd en de mensen zijn allemaal even vriendelijk, toch moeten wij onze weg vroeg vervolgen.

Op het laatste moment heeft Marianne (kijkend naar de map van California) het idee gekregen om van de door de reisorganisatie gekregen route af te wijken.
Door dwars door Death Valley te rijden kunnen we ongeveer 100 tot 150 kilometer korter rijden naar onze volgende rustplaats Visalia, via Visalia is ons volgende doel het Sequoia Kings Park.
Dwars door Death Valley dus, we weten nu waar de naam Death Valley vandaan komt............


Er is dus helemaal niets van leven te zien in Death Valley, er zijn alleen bergen en er is zand en er is een verschroeiende hitte van ongveer 45 graden celsius. Je moet zorgen dat je een volle tank hebt want in Death Valley is geen tankstation, je moet zorgen dat je genoeg water bij je hebt om onderweg te drinken want een winkel kom je niet tegen. De autoradio doet het niet en met je mobiel heb je ook geen ontvangst. Echt "Death Valley" dus. We zijn even uit de auto gestapt om wat foto's te schieten en de grond voelt keihard aan en ziet er uit als een maanlandschap. Na ongeveer drie uur te hebben gereden over bergen, door dalen en langs rotswanden gelukkig heelhuids uit Death Valley gereden. Op de autoradio kregen we eindelijk weer ontvangst en met de tonen van onder meer de Eagles, Stevie Wonder, the Doors, the Who en Iggy Pop (Lust for life) reden we weer richting bewoonde wereld.


Nog een goede drie uur verder wacht het Holiday Inn Vasilia op onze komst. Onze komst daar was nog heel even kantje boord vanwege een idiote trucker die plotseling zijn vrachtwagen naar links gooide, gelukkig zijn de remmen van de Amerikaanse auto's prima in orde. Met de schrik in de benen en de lucht van schroeiend rubber in de neus toch net op de weg gebleven.

Aangekomen in Vasilia bleek de routebeschrijving naar het hotel totaal onjuist te zijn.
Na veel gevloek (voornamelijk door de schrijver van dit relaas) en in een winkel de juiste weg naar het hotel te hebben gevraagd zijn we er uiteindelijk toch weer gekomen.

Maar geloof me, na een tocht van meer dan zes uur in die ongeloofelijke hitte is het uitermate vervelend als de routebeschrijving naar je hotel niet klopt. Morgen op weg naar Sequoia Kings Park, eens kijken of die bomen daar echt zo groot zijn.


Huiskamervraag:


Op treinen hebben wij al een paar keer de naam gezien van een bekende bank die al bestond in de tijd van het "wilde westen". Voor de striplezers onder ons, hij komt ook regelmaqtig voor in de albums van Lucky Luke (uit mijn hoofd meen ik in ieder geval te weten Lucky Luke en de Postkoets). Welke bank bedoel ik hier.............???




1 opmerking:

  1. hey U2 having a great time? denk dat de naam van de bank Wild west bank of West coast bank is maar heb ook even gegluurd en ben de Cattlesmenley bank ook tegen gekomen

    BeantwoordenVerwijderen